Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otro reizi vēsturē Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien bija ātrākie Pasaules kausa izcīņas posmā, triumfējot Francijā, Laplaņas trasē.

Tā ir otrā reize Latvijas skeletona vēsturē, kad brāļi Dukuri Pasaules kausa posmā ieņem pirmās divas vietas. Vēsturiskā pirmā reize bija pērn sezonas pēdējā posmā Itālijā.

Pirmajā braucienā pirmais ar jaunu trases rekordu - 1:00,51 minūte - bija pērnās sezonas Pasaules kausa un šīs sezonas pirmā posma uzvarētājs Martins Dukurs, bet Tomass Dukurs viņam zaudēja 0,50 sekundes.

Trešais pirmajā braucienā bija krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš no Tomasa Dukura atpalika par 0,08 sekundēm, bet nākamajās vietās esošie sportisti līderim zaudēja jau vairāk nekā sekundi.

Arī otro braucienu abi brāļi veica lieliski. Tomass Dukurs tikai trases augšdaļā zaudēja Tretjakovam, taču lejasdaļā Latvijas skeletonists bija labāks. Tikmēr Martins Dukurs arī otrajā braucienā neatstāja nekādas cerības konkurentiem un pārliecinoši uzvarēja sacensībās. Tomass Dukurs savam jaunākajam brālim divu braucienu summā zaudēja 0,98 sekundes, bet Tretjakovs - 1,17 sekundes.

Martins Dukurs šajā sezonā ir bijis ātrākais visos četros braucienos, kas risinājušies.

Atgādinām, ka Pasaules kausa pirmajā posmā pirms nedēļas Austrijā, Īglsas trasē, pārliecinoši triumfēja Martins Dukurs, bet Tomass Dukurs bija trešais.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem Martins Dukurs ir līderis ar 450 punktiem, bet Tomasam Dukuram un Tretjakovam ir pa 420 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!