Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirmo reizi brāļi Martins un Tomass Dukuri stājušies uz goda pjedestāla pirmajiem diviem pakāpieniem, izcīnot dubultuzvaru sezonas pēdējā Pasaules kausa izcīņas posmā Itālijā.

Martins Dukurs pārliecinoši uzvarēja abos braucienos, un divu braucienu summā savu brāli apsteidza par 1,21 sekundi. Trešajā vietā ierindojās vācietis Sandro Stīličke (+1,26 sek.).

Dukuri uzrādīja labāko rezultātu arī pirmajā braucienā, Martinam ierindojoties pirmajā, Tomass – otrajā vietā.

Tomass Dukurs trešajā vietā esošo Stīlički apsteidza par 0,11 sekundēm, un arī pēc otrā brauciena saglabāja otro vietu, pārspējot vācieti par 0,05 sekundēm. Vecākajam no brāļiem Dukuriem labi izdevās veikt trases augšdaļu, kurā iekrātais pārsvars ļāva saglabāt otro vietu divu braucienu summā, jo trases lejasdaļā viņa pārsvars par Stīlički samazinājās.

Martins Dukurs otro braucienu veica vājāk nekā pirmo, neskatoties uz to, ka arī tajā uzrādīja labāko rezultātu - daudz netrūka līdz kritienam, taču izdevās nosargāt uzvaru.

Jau ziņojām, ka Latvijas skeletonists Martins Dukurs otro gadu pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa izcīņā, priekšpēdējā posmā uzvarot Sanktmoricas posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!