Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Latvijas kamaniņu divnieks Juris un Andris Šici piektdien Kalgari izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa ceturtā posma sacensībās, kamēr Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam kļūda pirmā brauciena beigās netraucēja summā ieņemt desmito pozīciju, bet vīru sacensībās labākais no latviešiem bija 12.vietu guvušais Riks Kristens Rozītis.

Šici pirmajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko laiku, bet otrajā braucienā bija ceturtie, kas summā deva ceturto vietu.

Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš pirmajā braucienā beigu daļā rupji kļūdījās, kā rezultātā uzrādīja 12. ātrāko rezultātu. Otrajā braucienā viņiem bija 11. labākais laiks, kas summā ļāva ieņemt desmito vietu.

Savukārt Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs pirmajā braucienā bija astoņpadsmitie, bet otrajā braucienā sasniedza desmito rezultātu, summā ieņemdami 14.vietu 24 ekipāžu vidū.

Posmā uzvaru izcīnīja vācieši Toni Egerts un Saša Benekens. Viņi pirmajā braucienā laboja 15 gadus seno Kalgari trases rekordu.

Tikmēr otrajā vietā bija austrieši Georgs Fišlers un Peters Pencs, kuri divu braucienu summā Egertam un Benekenam zaudēja 0,143 sekundes, savukārt trešie bija vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri no uzvarētāja atpalika 0,236 sekundes.

Šici Egertam un Benekenam zaudēja 0,389 sekundes, bet no goda pjedestāla latvieši atpalika 0,153 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četros posmos aizvadītām piecām sacensībām līderi ar 485 punktiem ir Egerts un Benekens, kuri šosezon četras reizes bijuši pirmie, bet vienīgajās Sprinta kausa sacensībās palikuši otrie. Viņiem seko vēl divi Vācijas dueti, jo 385 punkti ir Vendlam un Arltam, bet 291 punktu iekrājuši Robins Johaness Gīke un Dāvids Gamms, kuri šoreiz palika uzreiz aiz Šiciem.

Ceturtie ar 246 punktiem ir Pencs un Fišlers, bet turpat dalītā piektā vietā ar 243 punktiem ir Šici un itāļi Ludvigs Rīders/Patriks Rastners, kuri piektdien ieņēma 12.vietu.

Tikmēr Gudramovičs un Kalniņš ar 168 punktiem ieņem 11.pozīciju, kamēr Putins un Marcinkēvičs ar 108 punktiem ir 19.pozīcijā.

Šici, kā arī Gudramovičs un Kalniņš, pamatsacensībās vietu garantēja pēc iepriekšējo posmu rezultātiem, kamēr Putins un Marcinkēvičs ceturtdien piedalījās Nāciju kausā, kur ieņēma sesto vietu un kvalificējās pamatsacensībām.

Divnieku sacensībās no Latvijas sportistiem iepriekšējos posmos pa reizei piekto vietu bija guvuši Šici un Gudramovičs/Kalniņš. Brāļu duets piekto vietu ieņēma Sprinta kausa sacensībās Vinterbergā, bet Gudramovičs/Kalniņš divus soļus no pjedestāla palika iepriekšējā posmā Altenbergā.

Tāpat piektdien tika aizvadītas sacensības vīriešiem, kurās no latviešiem 12.vietu izcīnīja Riks Kristens Rozītis, 15.pozīcijā bija Kristers Aparjods, bet 19.vietu guva Artūrs Dārznieks.

Visstabilāk divus braucienus veica tieši Rozītis, kurš uzrādīja 11. un 16.rezultātu. Tikmēr Aparjods pēc pirmā brauciena bija vien 22.vietā, bet otrajā sasniedza trīspadsmito rezultātu, kamēr Dārznieks pēc pirmā nobrauciena bija divpadsmitajā vietā, bet otrajā samierinājās ar 25.pozīciju.

Sacensībās ļoti pārliecinoši uzvaru guva titulētais vācietis Fēlikss Lohs, kurš par 0,386 sekundēm apsteidza mājinieku Semjuelu Edniju, bet trešo vietu izcīnīja pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs Romāns Repilovs no Krievijas.

No latviešiem Rozītis uzvarētājam zaudēja 0,749 sekundes, Aparjods atpalika vēl par desmitdaļu, bet Dārznieks zaudēja gandrīz sekundi.

Kopvērtējumā ļoti stabils līderis ar 455 punktiem ir Lohs, kuram ar 279 punktiem seko šoreiz astoto vietu ieņēmušais austrietis Volfgangs Kindls, bet pie 271 punkta ticis vācietis Ralfs Paliks, kurš Kalgari samierinājās ar septīto pozīciju.

Zīmīgi, ka līdzšinējais Pasaules kausa vicelīderis Semjons Pavļičenko no Krievijas ļoti neveiksmīgi aizvadīja abus braucienus un palika vien 31.pozīcijā.

No latviešiem Rozītis ar 149 punktiem ir 12.pozīcijā, bet Aparjods ar 135 punktiem seko 15.vietā. Vēl Inārs Kivlenieks ar 79 punktiem ir 23.pozīcijā, bet Dārzniekam 61 punkts ļauj atrasties 27.vietā.

Kā ziņots, Kivlenieks tāpat kā Kristaps Mauriņš nespēja pārvarēt Nāciju kausa barjeru. Zīmīgi, ka 2014.gada Soču olimpisko spēļu dalībnieks Mauriņš šosezon tikai reizi iekļuvis starp pamatsacensību dalībniekiem.

Pasaules kausa posms Kalgari sestdien noslēgsies ar dāmu sacensībām un stafeti, bet pēc tam kamaniņu braucēji dosies uz ASV, lai startētu Leikpleisidas trasē.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Savukārt Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz šī gada beigām, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!