Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Trešdien pieņemtais Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Izpildkomitejas lēmums oficiāli apstiprināt jaunus 2014. gada ziemas olimpisko spēļu bobsleja sacensību rezultātus ļāvis britu bobslejista Džona Džeimsa Džeksona četriniekam pakāpties līdz trešajai vietai, bet pats sportists atzinis, ka joprojām izjūt vilšanos par notikušo.

Jau ziņots, ka SOK Izpildkomiteja oficiāli apstiprinājusi Oskaru Melbārdi ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu par Soču olimpiādes čempioniem. Savukārt Melbārža un Dreiškena duets arī izcīnījis Soču ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļas bobsleja divnieku sacensībās.

Džons Džeksons, Brūss Tāskers, Stjuarts Bensons un Džoels Fīrons bija otrie ieguvēji no radušās situācijas četrinieku konkurencē. Tiekot anulētiem Aleksandra Zubkova (pirmā vieta) un Aleksandra Kasjanova (ceturtā vieta) četrinieku izcīnītajiem rezultātiem, uz trešo vietu no piektās pozīcijas pakāpās tieši Lielbritānijas sportisti.

"Beidzot esam tikuši pie ilgi gaidīta rezultāta. Diemžēl šo medaļu mums vajadzēja saņemt uz olimpiskā pjedestāla 2014. gadā. Kā mums, tā citām valstīm šādu brīdi laupījuši blēži," izteicās Džeksons medijam BBC.

41 gadu vecais brits karjeru beidza 2016. gadā. Viņa līdz šim lielākais oficiālais karjeras sasniegums bija piektā vieta četriniekos 2013. gada pasaules čempionātā.

Savukārt Melbārža komandai līdz šī gada maijam jāsniedz atbilde, kā kādos apstākļos viņi vēlas saņemt savas medaļas.

Sportistiem piedāvātas četras izvēles iespējas. Tās saņemt nākamajās olimpiskajās spēlēs, Jaunatnes olimpiskajās spēlēs, olimpiskajā muzejā Lozannā, Šveicē, nākamajā pasaules čempionātā bobslejā vai arī nozīmīgā Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) un/vai Latvijas Olimpiskās komitejas pasākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!