Foto: AP/Scanpix/LETA
Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) amerikāņu sprinterim un bobsleja stūmējam Raienam Beilijam, kurš cerēja startēt 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, par dopinga lietošanu piespriedusi divu gadu diskvalifikāciju.

Beilijs, kurš 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs ieņēma augsto ceturto vietu 100 metru sprintā, distanci veicot 9,88 sekundēs, aizliegta stimulanta lietošanā tika pieķerts šī gada janvārī, kad viņš jau bija pievērsies bobslejam.

Sākotnēji ASV arbitrāžas asociācija viņam piesprieda sešu mēnešu diskvalifikāciju, norādot, ka pārkāpums aizliegtās vielas nelielās koncentrācijas dēļ nav nozīmīgs.

Diskvalifikācija noslēdzās jūlijā, tāpēc Beilijs šosezon atgriezās bobsleja apritē, tomēr ASV Antidopinga aģentūra (USADA) vērsās CAS, pārsūdzot sākotnējo lēmumu.

Lozannā bāzētā CAS piektdien lēma, ka Beilijam pienākas divu gadu diskvalifikācija, kura līdz ar to noslēgsies 2019. gada janvārī.

Beilijs, kurš šosezon iestūma Nika Kaningema pilotētās kamanas, cerēja kļūt par 11. ASV sportistu, kurš piedalījies kā vasaras, tā ziemas olimpiskajās spēlēs, taču nu tas viņam neizdosies.

Sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Leikplesidā Kaningems ar Beiliju izcīnīja otro vietu divniekos, šosezon ieņemot arī ceturto un 11. vietu, bet četriniekos Kaningema pilotētais kvartets, kurā divos no trim mačiem bija arī Beilijs, ieņēma attiecīgi 12. un 16. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!