Emīls Cipulis ar stūmēju Edgaru Nemmi sestdien Altenbergā apsteidza Oskaru Ķibermani ar stūmēju Intaru Dambi Pasaules kausa posma bobslejā sacensībās divniekiem.

Oskars Ķibermanis ar stūmēju Intaru Dambi trasē devās ar 17.numuru, sasniedzot 14. ātrāko laiku startā un 17. - finišā. Viņš no brauciena uzvarētāja vācieša Frančesko Frīdriha atpalika 0,97 sekundes.

Emīls Cipulis ar stūmēju Edgaru Nemmi startēja nākamie, ar piekto labāko startu ierindodamies 19.vietā 26 braucēju konkurencē un no Frīdriha, kura stūmējs bija Torstens Margiss, atpaliekot 1,01 sekundi.

Tikmēr uz starta savainojumu dēļ neizgāja Dāvis Kaufmanis, kuram bija paredzēts braukt ar stūmēju Ivo Danu Kleinbergu.

Frīdrihs braucienā par 0,15 sekundēm apsteidza tautieti Kristofu Hāferu un par 0,18 sekundēm - krievu Rostislavu Gaitjukeviču.

Ceturtajā vietā ierindojās trešais vācu pilots Johanness Lohners, piektajā - austrietis Benjamins Maiers, kuram sekoja divi kanādieši, sesto vietu ieņemot Kristofera Springa ekipāžai.

Otro braucienu Cipulis veica krietni labāk par pirmo, braucienā ieņemot 16.vietu un summā pakāpjoties uz 17.vietu. Latvijas divnieks kārtējo uzvaru svinējušajam Frīdriham zaudēja 1,60 sekundes.

Ķibermanis nobrauca ar lielāku brāķi nekā Cipulis un pirmoreiz Pasaules kausa posmos bija spiests piekāpties tautietim, ierindojoties uzreiz aiz viņa ar 18. labāko laiku braucienā un summā un piecu sekundes simtdaļu atpalicību no tautieša.

Frīdrihs otrajā braucienā sasniedza otro labāko laiku, taču pārliecinoši uzvarēja divu braucienu summā. Viņš par 0,22 sekundēm apsteidza komandas biedru Hāferu, kam tas bija pirmais Pasaules kausa goda pjedestāls šosezon.

Trešo vietu ar labāko laiku otrajā braucienā izcīnīja kanādietis Džastins Kripss, kurš no Frīdriha atpalika 0,31 sekundi.

Viņš par divām sekundes simtdaļām apsteidza tautieti Springu, par piecām simtdaļām - šveicieti Zimonu Frīdli un par sešām - Gaitjukeviču.

Savukārt Lohners ar 14.laiku braucienā finišēja vien dalītā desmitajā vietā divu braucienu summā.

Pirms divām nedēļām notikušajā posmā Altenbergā Ķibermanis izcīnīja 14.vietu, bet Cipuļa un Kaufmaņa vadītajiem divnieki ieņēma attiecīgi 21. un 22.vietu. Uzvaru svinēja Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs.

Pagājušajā nedēļā Pasaules kausa posmā sacensības tika aizvadītas četrinieku ekipāžām, kurās uzvaru abas reizes izcīnīja Frīdrihs. Ķibermaņa ekipāža pagājušajā sestdienā izcīnīja astoto vietu, bet svētdien ieņēma 11.pozīciju, kamēr Kaufmaņa ekipāža ierindojās attiecīgi 25. un 23.vietā.

Savukārt Cipulis ar stūmēju Arni Bebrišu pagājušajā nedēļas nogalē sacentās Eiropas kausa sacensībās Siguldā, kurās gan sestdien, gan svētdien izcīnīja otro vietu.

Iepriekšējā sezonā Ķibermanis, nestartējot divos no 12 posmiem, kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu aiz vācieša Frančesko Frīdriha un viņa tautieša Johannesa Lohnera, kā arī čeha Dominika Dvoržāka.

Altenbergas trasē iepriekšējā sezonā PK posmi nenotika, bet pasaules čempionātā šajā trasē divniekos trīskāršu uzvaru svinēja mājinieki ar Frīdrihu priekšgalā. Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni ierindojās sestajā vietā, karjeru beigušais olimpiskais čempions Oskars Melbārdis ar Lindenblatu bija 12.vietā, bet Cipulis ar stūmēju Arni Bebrišu - 21.vietā.

Svētdien sacentīsies bobsleja četrinieki.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Nākamais pasaules kausa posms tiks aizvadīts Siguldā, kam sekos vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!