Foto: LETA

Saslimšana ar Covid-19 konstatēta sportistiem, kuri Siguldā ieradušies uz Pasaules kausa pirmā posma sacensībām bobslejā un sekeltonā, vēsta Latvijas Televīzija.

Nedēļas nogalē Siguldā sāksies 2020./2021. gada sezona bobslejā un skeletonā. Covid-19 izplatības dēļ dalībnieku skaits nebūs tik plašs, sportisti dzīvos īpašā "burbulī", trasē ieviestas stingras sanitārās prasības, tomēr arī atbraukušajiem sportistiem esot pozitīvi Covid-19 testi.

"Šobrīd konkrētu skaitu nevaram nosaukt, jo tā ir sensitīva informācija, bet gadījumi ir konstatēti," LTV sacīja sacensību direktore Janika Judeika.

Latvijas labākais skeletonists Martins Dukurs arī sacīja, ka ir informācija par pozitīviem testiem skeletonistu saimē. "Zinu, ka ir austriešu kolēģim. Skeletonistam. Izlidojot no Austrijas viņam nebija, bet atlidojot bija. Uztaisījis trešo testu un tas arī bija pozitīvs."

LTV vēsta, ka pagaidām komandu sapulcē nolemts posmu rīkot un vēl nedomāt par iespējamo sacensību atcelšanu.

Bobsleja un skeletona sacensības Siguldā risināsies divas nedēļas nogales pēc kārtas. Piektdienās pasaules kausa izcīņās notiks skeletona sacensības. 20.novembrī pirmais brauciens sievietēm pulksten 10.00, vīriešiem pirmais starts pulksten 15.00 Sestdien 21.novembrī pulksten 9.00 bobslejs sievietēm, pulksten 13.45 – bobslejs vīriešu divniekiem. Svētdien 22.novembrī no pulksten 14.30 vēl viens posms bobslejā vīriešiem. Analogi sacensību sākuma laiki arī nākamajā nedēļas nogalē, no 27. - 29.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!