Foto: AP/Scanpix
Latvijas skeletonisti šajā sezonā īsti nav "atkoduši" Kēnigzē trasi Vācijā, kur šajā nedēļas nogalē noslēgsies pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā, vēsta "Latvijas Avīze".

2017. gada pasaules čempionāts sākotnēji bija plānots Sočos, tomēr pēc Krievijas dopinga skandāla un Dukuru ģimenes iesāktā boikota viļņa Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) nolēma pārcelt sacensības uz Kēnigzē trasi. Šajā vietā bobslejisti un skeletonisti aizvadīja sacensības arī janvārī – skeletonistiem tās nebija veiksmīgas, jo Martins Dukurs bija tikai sestais, bet Tomass Dukurs bija devītais.

"Trasē pirms apļa ātrums nav slikts, bet pēc tā kaut kur pazūd. Nevarējām saprast, kas par lietu, pirmajā braucienā pat jaunzēlandietis pārspēja Martinu. Iepriekšējos gados mums tur veicās, bet šoreiz kaut kas nav atkosts," saka Dainis Dukurs. Jau pēc neveiksmīgā Kēnigzes posma bija skaidrs, ka pasaules čempionātā Martins Dukurs startēs ar citām kamanām, ko tagad apstiprinājis Dainis Dukurs.

Atgriežoties pie Krievijas dopinga skandāla, Dainis Dukurs neslēpj, ka aizdomās par negodīgu rīcību turētais krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs viņam "vairs neeksistē". "Slēpošanas un biatlona starptautiskās federācijas un sporta arbitrāžas tiesa aizliedz startēt tiem Krievijas sportistiem, par kuriem ir nopietnas aizdomas līdzdalībā viņu valsts dopinga sistēmā, bet Starptautiskajā bobsleja un skeletona federācijā (IBSF) krievi ir lielā cieņā. Vienam PK posmam diskvalificēja, bet pēc tā atkal deva zaļo gaismu. Laikam tas parāda "Gazprom" naudas spēku."

Pēc Pasaules kausa iepriekšējām sacensībām Īglsas trasē diskvalifikāciju saņēma Tomass Dukurs, kura kamanu slieces neatbilda prasībām. Tagad Latvijas skeletonisti iegādājušies slieču cietības mērīšanas aparatūra, kas izmaksājusi prāvu summu. "Līdz šim gājām pa nezināmu ceļu, bet tagad jākļūst gudrākiem, jācenšas saprast, kā sagatavot slieces, lai neatpaliktu no konkurentiem. Vācieši kaut ko atraduši, trāpījuši, ko apliecina gan Frančesko Frīdrihs bobslejā, gan skeletonisti, kuriem ar ne visai izcilu brauciena kvalitāti slīd tik labi, ka jābrīnās."

Pasaules čempionātā skeletona vīru sacensības risināsies piektdien un svētdien, bet dāmas skeletonistes, arī Lelde Priedulēna, braucienus veiks piektdien un sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!