Foto: F64

Siguldas trases speciālisti ir kārtējo reizi pierādījuši savu augsto darba līmeni un pieredzi, arī siltajā rudenī šogad nodrošinot sportistiem teicamus treniņu apstākļus un ledu.

Laikā, kad citur Eiropā trases silto gaisa temperatūru dēļ spiestas atteikt ledus treniņus, Sigulda varēja uzņemt komandas bez pārtraukuma.

Kā zināms, decembra sākumā Siguldas trasē iesāksies Pasaules kausa sezona bobsleja divniekiem un skeletonistiem, tāpēc darbs pie tās sagatavošanas sākās jau vasarā. "Jā, vasara bija karsta, mēs diezgan svīdām," par neierastajiem apstākļiem joko Siguldas trases direktors Dainis Dukurs. "Tā kā vīriešiem Pasaules kausa sacensības notiks pirmoreiz, [federācijā] esam savstarpēji sadalījuši atbildības jomas, un lietas, kas saistītas ar labāku Pasaules kausa norisi, centāmies izdarīt jau vasarā. Liels pārbaudījums bija oktobra mēnesis – bija dienas, kad gaisa temperatūra pie "aukstuma mājas" sasniedza +21 grādu pēc Celsija, bet mums izdevās trasi "noturēt"!"

Dainis Dukurs atklāja, ka Siguldā treniņnometnes aizvadījušas daudzu valstu komandas, ne tikai bobsleja un skeletona, bet arī kamaniņu braucēji: "Neviena diena nebija bez braucieniem. Arī Latvijas komandas, gan kamaniņu, gan bobsleja un skeletona, Siguldā varēja strādāt ar pilnu atdevi."

"Protams, bija grūti uztasīt kvalitatīvu "ātru" ledu tik siltā laikā, bet bija dienas, kad varējām uztaisīt arī "ātru" ledu. Mums ļoti paveicās, ka bija zems gaisa mitrums," norāda trases vadītājs.

Vairāku valstu komandas Siguldā atgriezās arī neplānoti, jo ledu "nenoturēja" Lillehammeras trase Novēģijā. "Par to esam lepni, jo daļa sportistu pie mums atgriezās no Norvēģijas, tur trase nenoturēja ledu, palika bez tā, bet mēs spējām piedāvāt savu ledu un pierādījām, ka varam strādāt arī šādos, smagos apstākļo," saka Dukurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!