Foto: F64

Oskara Melbārža divnieku ekipāžas stūmējs Daumants Dreiškens Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā posmā, kas naktī uz sestdienu norisinājās Kalgari trasē Kanādā pirmajā nobraucienā guvis kājas straumu, tādēļ otajā braucienā Dreiškena vietā Melbārdi iestūma Jānis Strenga, portālam www.bobslejs.lv sacīja Latvijas bobsleja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis.

"Diemžēl šodien Kalgari notika tas, kas mūsu izlases sportistus ilgi nebija piemeklējis. Pirmā nobrauciena ieskrējienā Daumants sastiepa kājas muskuli, un tādēļ otrajā braucienā mums nācās Oskara divniekam mainīt stūmēju. Katrā gadījumā tik un tā pirmais brauciens tika paveikts normāli. Patlaban mēs vēl precīzi nezinām, vai Daumants ir tikai sastiepis kājas muskuli, vai ir nopietnāk - muskuļa plīsums, tomēr iespējams, viņš traumas dēļ diemžēl nevarēs startēt nākamnedēļ Pasaules čempionātā Leikpleisidas trasē ASV," pauda Sandis Prūsis, piebilstot, ka, iespējams, stūmēju maiņa arī ietekmēja Melbārža divnieka kopējo rezultātu, jo "Strengas svars ir par 15 kilogramiem mazāks nekā Dreiškenam, kas divniekos ir diezgan būtiskas izmaiņas."

Vienlaikus treneris pauda gandarījumu par visu trīs Latvijas divnieku ekipāžu sniegumu Kalgari trasē, jo neviens no pilotiem šajā trasē nebija braucis. Turklāt Uģis Žaļims, kura divnieks ierindojās 23.vietā, Kalgari trasē brauca ar īrētu bobu.

Treneris pavēstīja, ka četrinieku sacensībās, kas pēc Latvijas laika notiks naktī uz svētdienu, Dreiškena vietā Edgara Maskalāna četriniekā brauks Raivis Broks.

Kopumā Melbārža divnieks izcīnīja 6. vietu, Edgars Maskalāns ar stūmēju Intaru Dambi izcīnīja 16.vietu, bet Uģis Žaļims/Raivis Broks ieguva 23.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!