Foto: F64
Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri šonedēļ izlaidīs Pasaules kausa izcīņas pēdējo posmu Īglsas trasē, Austrijā, un devušies trenēties uz Altenbergas trasi, lai sagatavotos sezonas svarīgākajām sacensībām – pasaules čempionātam, pirmdien raksta laikraksts "Diena".

Pasaules kausa kopvērtējumā Dukurs šobrīd ir līderpozīcijā ar 1456 punktiem, bet vācietis Aleksandrs Gasners ir vienīgais, kurš viņu vēl var apsteigt. Lēmumu par nepiedalīšanos Pasaules kausa posmā Dukuri pieņēma pēc runāšanas ar Vācijas komandu.

"Jau pirms sacensībām apsvērām šādu variantu, jo dzirdējām, ka līdzīgi rīkosies vācieši. Aprunājos ar Gasneru, kurš teica, ka plāno braukt trenēties uz Altenbergu. Drošības labad pārvaicāju Vācijas izlases trenerim, vai vācieši patiešām nestartēs Īglsā, jo galīgo lēmumu jau pieņem treneris. Arī no viņa dzirdēju apstiprinošu atbildi, un tad arī izšķīrāmies nebraukt uz Pasaules kausa pēdējo posmu," laikrakstam "Diena" teica Martins Dukurs.

Dukurs cer, ka vācieši rīkosies godprātīgi un rīkosies tā, kā bija sarunāts.

Ja Gasners tiešām izlaidīs Pasaules kausa posmu Īglsas trasē, tad Martins Dukurs desmito reizi triumfēs Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Tiesa, Starptautiskās Bobsleja un skeletona (IBSF) federācija nav priecīga par sezonas līdera lēmumu, norāda "Diena".
Dukurs norāda, ka rīkojušies godīgi pret organizatoriem, laicīgi pasakot par saviem nodomiem. Turklāt sezonas laikā arī Vācijas un Krievijas skeletonisti izlaiduši Pasaules kausa posmus, lai trenētos Altenbergā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!