Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Seškārtējais pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs pēc pirmās pasaules čempionāta dienas Altenbergā atrodas vien 14. vietā, bet viņa brālis Tomass Dukurs pēc diviem braucieniem ieņem astoto pozīciju.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā uzrādīja piekto labāko rezultātu, trasi izbraucot diezgan precīzi. Savukārt otrajā braucienā vairāki viņa konkurenti laiku uzlaboja, kamēr Tomass bija viens no dažiem sportistiem, kurš trasi izbrauca neveiksmīgāk.

Dukuru apdzina Krievijas sportists Jevgeņijs Rukosujevs, kurš pakāpās līdz ceturtajai vietai, kā arī brits Mats Vestons un Ņikita Tregubovs, kuri šobrīd seko piektajā pozīcijām esošajam Aleksandram Gasneram.

Martins Dukurs pēc neveiksmīga pirmā brauciena bija vien 11. vietā, bet otrais brauciens viņam bija vēl vairāk kļūdu pilns, Martinam uzrādot vien 17. labāko laiku. Tas kopsummā seškārtējam pasaules čempionam deva vien 14. pozīciju.

Viens no skeletona izlases treneriem Mihails Arhipovs sarunā ar Latvijas Televīziju pēc otrā brauciena atzina, ka Martins divu nedēļu ilgajos treniņos arī braucis ļoti nestabili, tomēr ceturtdiena bijusi kā viela pārdomām pirms olimpiskās sezonas.

Labāko trijnieku pēc pirmās dienas aizpilda Aleksandrs Tretjakovs, Fēlikss Keizingers un Kristofers Grothers. Abi mājinieki no Krievijas sportista atpaliek pa attiecīgi +0,04 un +0,06 sekundēm.

Sacensības turpināsies un noslēgsies piektdien, skeletonistiem aizvadot trešo un ceturto braucienu.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!