Gaidāmajās Eiropas kausa izcīņas sacensībās, kas Siguldas trasē risināsies šajā nedēļas nogalē, skatītājiem būs laba iespēja vērot sportistus klātienē, jo pēc trases rekonstrukcijas ir iespējams virāžas padarīt "redzamas", informē sacensību rīkotāji, Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis norāda, ka īsto "bobsleja elpu" klātesošie varēs izjust 15. virāžā, galvenajā laukumā aiz finiša mājas. "Vēl labi trasei var piekļūt pie 13.virāžas," iesaka Ekmanis, norādot, ka visas virāžas būs atsegtas. "Kā zināms, trasei veikta rekonstrukcija un tas nesagādā problēmas – novākt saules sargus. Nelaidīsim skatītājus starta mājā, taču, lai nenozagtu iespēju redzēt starta ieskrējienu, pirmoreiz tiks filmēts starts un tas tiks atkārtots uz lielā ekrāna – jaunajā tablo, kas atradīsies 15. virāžas laukumā. Otra kamera atradīsies finišā. Redzēt varēs vairāk nekā parasti šādās sacensībās," sola Ekmanis.

Pēc trases rekonstrukcijas mazāka ietekme uz trases stāvokli ir arī laikapstākļiem, un ir uzlabojusies ledus kvalitāte.

Kā zināms, Siguldā sacensīsies bobslejisti un skeletonisti no 18 pasaules valstīm. Bobslejā startēs visi vadošie Latvijas braucēji - Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims; pēc astoņu gadu pārtraukuma uz starta stāsies arī Latvijas pieredzējusī dāmu ekipāža - Olga Lapšova un Anita Koziča, kuras spēkus mēros dāmu konkurencē, sacensībās pirmoreiz varēsim redzēt arī mūsu kaimiņu – igauņu divnieku bobsleja ekipāžu.

Fani un līdzjutēji aicināti doties uz Siguldu, kur divās dienās tiks aizvadīti divi Eiropas kausa izcīņas posmi. Gan sestdien, 19. decembrī, gan svētdien, 20. decembrī, sacensības sāksies pl. 10, kad uz starta stāsies skeletona pārstāvji, bet no pl. 13 finālbraucienus aizvadīs bobsleja divnieku ekipāžas. Visas dienas garumā skatītājus izklaidēs dīdžejs, bet pašiem mazākajiem sacensību apmeklētājiem starta estakādē, kas ir blakus 16. virāžai, būs iespēja vizināties ar īstām bobsleja kamanām. Uzvarētāju apbalvošana notiks desmit minūtes pēc sacensību beigām gan sestdien, gan svētdien. Ieeja trasē bez maksas.

Abas dienas no pl. 11 līdz 12.30 BMW teltī būs iespējams tikties ar sportistiem - Martinu un Tomasu Dukuru, kā arī Daumantu Dreiškenu un Arvi Vilkasti. Šajā laikā ar olimpiskajiem laureātiem varēs gan nofotogrāfēties, gan iegūt autogrāfus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!