Foto: F64

19. un 20. decembrī Siguldas trase pirmo reizi uzņems Eiropas kausa izcīņas sacensības bobslejā un skeletonā, kurās sacentīsies arī mūsu vadošie bobslejisti - Oskara Melbārža, Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima ekipāžas, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Iekarot Siguldas trasi ieradīsies bobsleja un skeletona pārstāvji no 18 pasaules valstīm kā ASV, Kanāda, Izraēla, Lielbritānija, Vācija, Čehija, Bulgārija, Austrija, Slovēnija, Šveice, Zviedrija, Slovākija, Igaunija, Īrija, Polija, Beļģija, Krievija un Latvija.

Bobsleja sacensību dalībnieku sastāvu spodrinās arī mūsu pašmāju zvaigznes – Oskara Melbārža, Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima ekipāžas, kas sevi šīs sezonas sākumā ir pieteikuši kā nopietnus konkurentus cīņā par Pasaules kausa titulu. Pēc astoņu gadu pārtraukuma, uz starta stāsies arī Latvijas pieredzējusī dāmu ekipāža - Olga Lapšova un Anita Koziča, kas spēkus mēros dāmu konkurencē.

Pamatojoties uz IBSF sacensību nolikumu, šajās sacensībās skeletonā nedrīkstēs startēt 15 ātrākie Pasaules kausa sportisti, kuru vidū ir arī mūsu brāļi Dukuri un Lelde Priedulēna. Toties visu līdzjutēju atbalsts būs vajadzīgs mūsu jaunajiem skeletona talantiem – Endijai Tēraudai, Kristapam Zeilam un Ivo Šteinbergam.

"Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijai ir liels gods Latvijā organizēt šāda mēroga starptautiskas sacensības bobslejā un skeletonā. Ja pasākums tiks veiksmīgi noorganizēts, Siguldā nākamgad varētu notikt arī PK posms, tāpēc šīs sacensības būs kā ģenerālmēģinājums nākotnei," atzīst pasākuma organizators, LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis. "Ceram, ka nākamnedēļ mums būs izdevies uzdāvināt saviem skatītājiem veiksmīgas sacensības."

Ieeja pasākumā bez maksas.

19. decembrī notiks Eiropas kausa 4. posma sacensības bobslejā un 3. posma sacensības skeletonā, 20. decembrī - attiecīgi 5. un 4. posma sacensības. Abās dienās pl. 10 - 12 skeletonu starts (vīrieši, sievietes), pl. 13 - 15 bobsleja starts.

Oficiālie treniņbraucieni Siguldas trasē notiek no 15. līdz 18. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!