Foto: F64

Eiropas kausa izcīņas posmā, kas decembra vidū notiks Siguldas trasē, var gaidīt arī Latvijas spēcīgāko bobslejistu piedalīšanos, sola Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Kā zināms, 19. un 20. decembrī Sigulda uzņems Eiropas kausa sacensības bobsleja divniekiem un skeletonā vīriešiem un sievietēm, kas uzskatāmas par "generālmēģinājumu" Pasaules kausa posma rīkošanas tiesību saņemšanai nākamajā sezonā.

"14. decembrī mēs atgriežamies no trešā Pasaules kausa posma Vācijā un ja ne no pirmās, tad otrās sacensību dienas metīsimies iekšā treniņbraucienos," sola Prūsis. "Ar piebildi - ja viss būs kārtībā un nevienam nebūs veselības problēmu."

"Ceru, ka šīs sacensības izdodies, lai nākamgad jau pie mums būtu Pasaules kauss," piebilst treneris. "Par to, ka Latvija noorganizēs labus mačus un izdarīs visu, nešaubos, uztrauc tikai dalībnieku sastāvs, kas gan nav atkarīgs no mums, bet no bobsleja un skeletona sabiedrības, kas startē Eiropas kausā. Viņus var "nobiedēt" tālais ceļojums uz Austrumiem. Tas būs izaicinājums, ko nevar paredzēt."

Latvijas skeletona līderu, brāļu Dukuru līdzdalība šajās sacensībās ir maz iespējama, jo starptautiskais nolikums paredz, ka Eiropas kausa sacensībās nedrīkst piedalīties sportisti, kas Pasaules kausa kopvērtējumā atrodas TOP 15. "Bet tāds uzdevums viņiem ir dots," pasmaida Siguldas trases direktors un brāļu Dukuru tēvs Dainis Dukurs.

Pārējie Latvijas skeletonisti, uz kuriem neattieksies šis ierobežojums, Siguldā varētu startēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!