Pasaules čempionāta bobslejā un skeletonā, kas risinās Vācijā, Vinterbergas trasē, otrajā nedēļā risināsies trīs noslēdzošās sacensības - medaļas sadalīs skeletonisti, skeletonistes un bobsleja četrinieki.

Pirmdien treniņus uzsāka skeletonisti, bet otrdien Vinterbergas trasi iebrauca arī bobsleja četrinieki, jo bobslejistiem vēl svētdien bija sacensības. Latvija pasaules čempionātā tomēr startēs ar divām četrinieku ekipāžām, lai gan bija cerēts, ka startēs trīs kvarteti.

Otrdien veiktajos treniņos Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa kvarteti bija starp līderiem. Pirmajā braucienā Melbārdis uzrādīja absolūti labāko laiku (54,54 sekundes), atkārtojot 2008.gada novembrī Andrē Langes sasniegto trases rekordu. Tikai 0,03 sekundes Melbārdim zaudēja amerikāņu veterāns Stīvens Holkombs. Ķibermaņa četrinieks pirmajā braucienā bija septītais (+0,45 sekundes).

Otrajā braucienā Melbārdis bija trešais, zaudējot 0,12 sekundes Alekseja Stuļņeva četriniekam (55,05 sekundes). Otrais bija brits Lamins Dīns (+0,04 sekundes), bet Ķibermanis bija ceturtais (+0,15 sekundes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!