Foto: F64

Divkārtējam Pasaules kausa posma Siguldā uzvarētājam, olimpiskajam čempionam Frančesko Frīdriham pēc pirmās "iepazīšanās" ar Siguldas trasi tā nemaz nav patikusi, taču izdevies ar to saprasties un izcīnīt divas uzvaras.

Kā ziņojām, Frīdrihs divas dienas pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa posma sacensībās bobsleja divniekiem, abas reizes otrajā vietā atstājot mājinieku Oskaru Ķibermani.

"Pirmajā dienā man trase šķita briesmīga, bet ar katru nākamo braucienu tā kļuva arvien foršāka. Trase ir smaga, grūta, daudz jāstūrē. Ja nesanāk trešā, ceturtā un piektā virāža, nākamās arī neies. Siguldā nepieciešams braukt tīri, bet tas ir ļoti grūti."

"Domāju, ka es daudz vairāk riskēju trases lejas daļā nekā Ķibermanis, jo mums bijis mazāk braucienu te. Man vajadzēja iegūt lielāku ātrumu taisnēs un beidzamajās virāžās," par cīņu ar Oskaru saka vācu pilots.

Nākamais Pasaules kausa posms notiks pēc nedēļas Vinterbergā, un tur jau vācieši būs mājinieku pozīcijās. "Mana mājas trase gan ir Altenberga, bet Vinterberga ir tikpat kā mājas trase," tā Frīdrihs. "Domāju, cīņa četriniekos būs vēl sīvāka. Te, Siguldā, mūs šķīra dažas sekundes simtdaļas, bet četriniekos varētu būt vēl ciešāk. Ceru, ka nākamnedēļ arī būs laba sacīkste. Uzvarēt var jebkurš no vāciešiem – jo mums ir labas četrinieku ekipāžas, bet tikpat labi var uzvarēt Ķibermanis vai Kripss, arī krievi ir spēcīgi četriniekos."

"Ceru, ka mums šonedēļ izdosies atkārtot tikpat labus braucienus sezonas laikā kā šodien, un ceram arī uz goda pjedestālu pasaules čempionātā," šīs sezonas plānus atklāj Frīdrihs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!