Foto: Reuters/Scanpix

2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu bobsleja un kamaniņu trase ir pārbaudījums ikviena pilota spējām, atklājis 2010.gada Vankūveras Olimpiādes zelta medaļas ieguvējs bobslejā četrinieku ekipāžām amerikānis Stīvens Holkombs.

"Man patīk šī trase. Tā ir interesanta," pēc treniņbraucienu aizvadīšanas Krievijas medijiem sacījis Holkombs. "Trase ir daudz tehniskāka, nekā biju gaidījis. Ir ļoti svarīgi ne tikai iegūt labu paātrinājumu, bet arī tehniski precīzi vadīt kamanas."

Kā zināms, nedēļas nogalē Soču trasē norisināsies Pasaules kausa sezonas pēdējais posms skeletonā un bobslejā.

Holkombs paudis cerību, ka viņam sacensībās izdosies triumfēt.

"Protams, ka ceru uz savas ekipāžas uzvaru. Tomēr arī Aleksandrs Zubkovs ir ļoti ātrs," sacīja pilots. "Pirmo reizi mūžā esmu Krievijā. Man te patīk. Te ir citādi, šī ir ļoti liela valsts. Daba ir ļoti skaista, un cilvēki ir laipni."

Jau ziņots, ka Latvijas skeletona un bobsleja pārstāvjus Soču trase nepatīkami pārsteigusi ar slikto un prasībām neatbilstošo ledus kvalitāti, kā arī tās darbinieku nievājošo attieksmi pret sportistiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Holkombs ar 1523 punktiem atrodas trešajā pozīcijā, bet ceturto vietu ar 1474 punktiem ieņem latvietis Oskars Melbārdis.

Četrinieku konkurencē ASV pārstāvis ir ceturtais ar 1412 punktiem, bet Melbārdis ir pozīciju zemāk ar iekrātiem 1408 punktiem.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!