Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) ceturtdien nolēma diskvalificēt četrus Krievijas skeletonistus, kuriem uz mūžu liegta dalība olimpiskajās spēlēs.

Kā vēsta IBSF, Aleksandrs Tretjakovs, Jeļena Ņikitina, Olga Potiļicina un Marija Orlova diskvalificēti uz laiku. Lēmums stājas spēkā nekavējoties, bet "sportistiem ir tiesības piedalīties iepriekšējā noklausīšanā saistībā piespriesto sodu".

Piektdien Kanādā, olimpiskajā Vistleras trasē, sākas Pasaules kausa sezonas trešais posms bobslejā un skeletonā. Kā vēl ceturtdien apliecināja Krievijas bobsleja federācijas prezidents, Krievijas dopinga sāgā iesaistītais Aleksandrs Zubkovs, sodītie skeletonisti Tretjakovs un Ņikitina plāno startēt sacensībās, tomēr pēc IBSF lēmuma tas viņiem ir liegts.

Ziņots, ka SOK pēc tā sauktās Osvalda komisijas ziņojuma par 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs fiksētajiem dopinga pārkāpumiem uz mūžu no olimpiskajām spēlēm diskvalificēja Tretjakovu, Ņikitinu, kā arī Mariju Orlovu un Olgu Potiļicinu. Tādējādi par Soču olimpisko čempionu kļūs Martins Dukurs, bet Tomass Dukurs tiks pie bronzas medaļas.

SOK pieņemto lēmumu par medaļu pārdali vēl jāapstiprina IBSF. Pagaidām IBSF pieņēmusi tikai lēmumu par krievu sportistu atstādināšanu no sacensībām, bet lēmums par Soču olimpisko spēļu rezultātu pārskatīšanu un medaļu pārdali nav pieņemts.

Atgādinām, ka šī gada sākumā Tretjakovs un minētās trīs krievu skeletonistes saņēma pagaidu diskvalifikāciju, bet pēc neilga brīža varēja atgriezties sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!