Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) izpildkomiteja nobalsoja par sieviešu bobsleja četrinieku sacensību virzīšanu uz iekļaušanu 2022. gada ziemas olimpisko spēļu programmā, taču vēlāk lēma, ka šis balsojums nav saistošs un nepieciešams vairāk informācijas.

Federācijas vadībai bija jāizšķiras, kuru no sieviešu sacensību disciplīnām izvēlēties — bobsleja četriniekus vai monobobsleju. Ar vienas balss pārsvaru izpildkomitejas balsojumā uzvarēja četrinieku sacensības, kas saņēma četras balsis, ziņo portāls "insidethegames.biz".

"IBSF ļoti svarīgs ir dzimumu līdztiesības jautājums, un mums ir jāizpēta, kā iesaistīt mūsu sporta veidā vairāk sieviešu," sarunā ar portālu uzsvēra Feriāni. Viņš gan atzīst, ka sieviešu bobsleja četrinieku sacensībās ir salīdzinoši maz dalībnieku un "standarti ir zemi", taču kļūšana par olimpisko disciplīnu varētu ievērojami celt šo sacensību popularitāti.

Monobobsleja sacensības ir iekļautas Jauniešu ziemas Olimpiskajās spēlēs, un IBSF prezidents esot balsojis tieši par šo disciplīnu kā nākamo olimpisko.

Jaunas disciplīnas iekļaušanai olimpisko spēļu programmā federācijām ir jāiesniedz līdz šā gada jūnijam, kad par tām lems Starptautiskā Olimpiskā komiteja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!