Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nākamās sezonas Pasaules kausā skeletonā uz starta drīkstēs iziet arī viena Latvijas sportiste, otrdien lasāms Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) publicētajā sarakstā.

IBSF vēsta, ka kvotu sadalījums tiek balstīts uz aizvadītas sezonas rangu. Lai iegūtu maksimālo kvotu skaitu - trīs - vienas valsts trīs sportistēm jābūt Top25, bet par vienu kvotu mazāk piešķir, ja divas sportistes atrodamas starp 35 labākajām. Pārējām izlasēm ir cerība iegūt vienu kvotu.

Latvija IBSF rangā atrodama 46.pozīcijā, tāpēc iegūta viena kvota. Sportistiem vēl gan jāizpilda arī sekojoši kritēriji: pēdējo divu gadu laikā jāpiedalās vismaz piecās IBSF rīkotās sacensībās trīs dažādās trasēs.

Pērn līmeni zemākajās Eiropas kausa sacensībās godpilno otro vietu ieņēma Endija Tērauda, bet Dārta Zunte bija ceturtā.

Zunte šī gada februārī piedzīvoja debiju pasaules čempionātā, ierindojoties 28.pozīcijā, bet Tērauda neveiksmīgi debitēja Eiropas čempionātā, saņemot diskvalifikāciju par neuzvilktu starta krekliņu.

Vīru konkurencē Pasaules kausā Latvijai paredzētas divas kvotas, kuru īpašnieki jau ir zināmi - Martins un Tomass Dukuri. Tikpat kvotas iegūtas arī Starpkontinentālajā kausā.

Tāpat IBSF publicētajā dokumentā redzams, ka vīru konkurencē bobsleja sacensībās ar trim ekipāžām startēs vien latvieši un vācieši.

2020./2021. gada sezonas pirmais posms iecerēts novembra pēdējā nedēļā Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!