Foto: Publicitātes foto
Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) pieteikusi parabobsleju iekļaušanai Milānas un Kortīnas 2026. gada paralimpisko spēļu programmā, pirmdien vēstīja IBSF savā tīmekļa vietnē.

IBSF savlaicīgi iesniegusi pieteikuma dokumentus Starptautiskajai Paralimpiskajai komitejas (IPC). Lēmums gaidāms līdz septembra beigām.

Saskaņā ar pašreizējo plānu 2020./2021. gada ziemā ir paredzēti astoņi IBSF parasporta Pasaules kausa izcīņas posmi.

Eiropas čempionāts ir piešķirts Norvēģijas trasei Lillehammerē, un tāpēc tas ir iekļauts dienaskārtībā kā Pasaules kausa atklāšanas nedēļas sacensības no 2020.gada 7. līdz 8. novembrim.

Pasaules čempionātu parasportā pirmo reizi ir plānots rīkot kopā ar IBSF pasaules čempionātu ASV trasē Leikplesidā no 2021.gada 1. līdz 14. februārim.

Pasaules kausa sacensības sportistiem ar invaliditāti pirmo reizi noritēja 2015./2016. gada sezonā. Lonijs Bisonets no Kanādas 2016. gadā kļuva par pirmo pasaules čempionu parabobslejā, amerikānis Eriks Īeidams uzvarēja paraskeletonā.

Savukārt par pirmo Eiropas čempionu parabobslejā 2017. gadā kļuva latvietis Arturs Klots.

Parabobslejā sievietes sacenšas kopā ar vīriešiem. Par pirmo uzvarētāju Pasaules kausā parabobslejā 2017.g ada novembrī kļuva Annija Krūmiņa no Latvijas. 2018. gadā Norvēģijas parabobslejiste Guro Frensdāla bija pirmā, kura izcīnīja pasaules čempionāta medaļu, finišējot bronzas pozīcijās Lillehammerē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!