Foto: AP/Scanpix

Jamaikas sieviešu bobsleja komanda pirmo reizi ir ieguvusi nozīmīgu atbalstu cīņā par kvalificēšanos 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm, ziņo ārzemju mediji.

Jazmīni Fenlatoru-Viktoriānu un Keriju Raselu piekritusi finansiāli atbalstīt Japānas tirdzniecības kompānija "Marubeni Corp.", kas ir Jamaikas bobsleja ekipāžas pirmais sponsors.

Fenlatora-Viktoriāna ASV sieviešu bobsleja izlases sastāvā piedalījās 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs un pēc tam jau bija nolēmusi atvadīties no sporta, taču tagad ir nolēmusi pacīnīties par Jamaikas debiju olimpiskajās sieviešu bobsleja sacensībās. Fenloras-Viktoriānas tēvs ir dzimis Jamaikā, tāpēc sportistei ir tiesības pārstāvēt šo Karību valsti, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Jamaikas Bobsleja un skeletona federācija (JBF) 2016. gada jūlijā uzsāka projektu par sieviešu bobsleja komandas startu Phjončhanā, piesaistot Fenloru-Viktoriānu, un kopš tā laika ekipāža ir piedalījusies vairākās starptautiskās sacensībās, labāko rezultātu uzrādot Ziemeļamerikas kausa izcīņas trešajā posmā Leikplesidā šā gada janvārī, kad izcīnīja trešo vietu braucienā.

Jauno sponsoru atbalsts ļaus jamaikietēm olimpiskajā sezonā piedalīties vairāk starptautiskās sacensībās un pacīnīties par iespēju kvalificēties olimpiskajam spēlēm.

Pirmo reizi bobslejā Jamaika iesaistījās 1987. gadā un piedalījās 1988. gada Kalgari ziemas olimpiskajās spēlēs, startējot četrinieku sacensībās un netiekot tajās līdz finišam. 1993. gadā par Jamaikas bobsleja izlases ceļu uz šīm spēlēm Holivudā tika uzņemta populārā filma "Cool Runnings".

Jamaikas bobsleja komanda pēc 12 gadu pārtraukuma atkal startēja 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs, piedaloties divnieku sacensībās, kurās palika 29. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!