Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kanādiešu bobslejists Džesse Lamsdens uzskata, ka dopinga skandāla dēļ Krievijas sportistus būtu jādiskvalificē pat uz vairākiem olimpiskajiem cikliem, vēsta raidsabiedrība CBC.

"Šo valsti vajadzētu atstādināt uz vairākiem olimpiskajām četrgadēm, jo ir pierādīts, ka Krievijā pastāv valsts atbalstīts dopinga piesegšanas sistēma. Viņi jāsoda, bet nekas nenotiek," izteicies Lamsdens, kurš 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs bija Kanādas pilota Džastina Kripsa stūmējs. "Esmu zaudējis ticību. Es negribu naivi ticēt kaut kādiem ideāliem, kad notiek šādas lietas. Es uzskatu, ka ir daudz sportistu, kam ir svarīgas mūsu vērtības un kas grib sacensties tīri. Mēs visi gribam ticēt, ka cilvēki rīkojas pareizi, nevis iet vieglāko ceļu, īpaši, startējot zem olimpiskajiem apļiem."

Kā zināms, pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgā izmeklētāja Ričarda Maklārena otrā ziņojuma par Krievijas dopinga pārkāpumiem, ieskaitot 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, dažas ziemas sporta veidu federācijas diskvalificēja vai atstādināja vairākus Krievijas sportistus, kuri tika minēti šajā ziņojumā. Aizdomas krita arī uz Krievijas bobslejistiem un skeletonistiem, taču Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (FIBA) atcēla Krievijas pārstāvjiem piespriestās diskvalifikācijas, par ko izpelnījās sportistu sašutumu.

Kā zināms, pēc sportistu spiediena šāgada pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā tika pārcelts no Sočiem uz Vinterbergas trasi Vācijā.

Pēc Maklārena pirmā ziņojuma par dopingu Krievijā Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju, kas šīs valsts sportistiem liedza piedalīties Rio olimpiskajās spēlēs. Šovasar IAAF kongresā ar pārliecinošu balsu vairākumu tika nobalsots par diskvalifikācijas atstāšanu spēkā, lai gan IAAF atzīst, ka valstī ir izdarīts liels darbs antidopinga sistēmas uzlabošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!