Foto: F64
Latvijas bobsleja pilota Dāvja Kaufmaņa vadītais divnieks piektdien Eiropas kausa (EK) sestajā posmā Altenbergā pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, kā rezultātā divu braucienu summā ieņemta vien 17. pozīcija.

Uzvaru otro dienu pēc kārtas svinēja mājinieka Hansa Pētera Hannighofera vadītā ekipāža, kas par 0,65 sekundēm apsteidza kanādieti Kristoferu Springu, bet 0,87 sekundes zaudēja austrietis Markuss Treihls.

Kaufmanis pirmajā braucienā startēja kopā ar stūmēju Reini Nunguru, taču ekipāža trases vidusdaļā vienā no virāžām "sāka staigāt" no apmales līdz apmalei, savukārt jau brīdi vēlāk piedzīvoja kritienu un finišu sasniedza apgāztās kamanās. Neveiksmīgais brauciens, kurā startā izdevās uzrādīt piekto ātrāko laiku, noslēdzās pēdējā jeb 17. vietā.

Otrajā braucienā Kaufmanim talkā nāca cits stūmējs Regnārs Kirejevs. Ekipāža startā bija piektā ātrākā, bet braucienā uzrādīja 13. laiku un divu braucienu summā ierindojās 17. pozīcijā, līderim summā zaudējot vairāk nekā astoņas sekundes.

Lai arī pirmajā braucienā ekipāža ilgi slīdēja pa ledu, sportisti no kamanām izkāpa paša spēkiem un arī trasi pameta bez acīmredzamām traumām.

Sarunā ar aģentūru LETA Latvijas izlases treneris Jānis Skrastiņš atklāja, ka pēc pirmā brauciena Nungurs nespējis tikt vaļā no krampjiem ikra muskulī, tāpēc nolemts otrajā braucienā iespēju dot Kirejevam. Speciālists gan norādīja, ka sestdien Latvijas četrinieks piedalīsies sacensībās.

Eiropas kausa ieskaitē notikušas jau sešas divnieku sacensības - pa divām Vinterbergā, Siguldā un arī Altenbergā.

Bobslejā Eiropas kauss ir otrais līmenis aiz Pasaules kausa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!