Foto: www.bobslejs.lv
Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieks pasaules čempionātā pēc pirmajā dienā veiktajiem diviem braucieniem ieņem augsto otro vietu, lai gan otrajā braucienā Latvijas kvartetam bija problēmas iesēžoties kamanās.

Ķibermaņa četrinieks pirmajā braucienā bija piektajā vietā, bet otrajā sasniedza labāko laiku, kas ļāva pakāpties uz otro vietu. Otrā brauciena ieskrējienā paslīdēja viens no Ķibermaņa komandas stūmējiem Lauris Kaufmanis, tomēr četrinieks spēja sasēsties kamanās un finišā uzrādīt ātrāko laiku.

Kā LTV tiešraidē informēja Latvijas komandas galvenais treneris Sandis Prūsis, Kaufmanis, iespējams guvis savainojumu, kas sarežģī abu Latvijas kvartetu komplektāciju pirms otrās sacensību dienas.

Līderis pēc pirmās dienas ir mājinieks Niko Valters ar saviem stūmējiem. Viņš pēc pirmā brauciena bija trešais, bet pēc otrā brauciena Ķibermani apsteidz tikai par 0,05 sekundēm. Vēl 0,01 sekundi lēnāks pirmajā dienā bija Johanesa Lohnera četrinieks, kas pēc pirmā brauciena dalīja pirmo vietu ar Frančesko Fridrihu. Fridrihs otrajā braucienā sasniedza vien sesto labāko laiku un pēc pirmās dienas dala ceturto vietu ar kanādieti Džastinu Kripsu (+0,09 sekundes).

Otrs Latvijas pilots Oskars Melbārdis kļūmi startā pieļāva jau pirmajā braucienā, tomēr - tāpat kā Ķibermaņa četrinieks - spēja sasēsties kamanās. Pirmajā braucienā Melbārža kvartets ieņēma 17. vietu, otrajā sasniedza devīto labāko laiku un summā pakāpās uz 16. vietu (+1,06 sekundes).

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!