Foto: International Bobsleigh & Skeleton Federation (IBSF)
Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Intaru Dambi svētdien, 28. novembrī, Austrijā izcīnīja sudraba medaļu Pasaules kausa otrā posma sacensībās četrniekiem, pirmo reizi sezonā kāpjot uz goda pjedestāla.

Otrs Latvijas pilots Dāvis Kaufmanis ar stūmējiem Ivo Danu Kleinbergu, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi divu braucienu summā ieņēma 16. vietu.

Tāpat kā visās iepriekšējās sezonas sacensībās gan divniekiem, gan četriniekiem ātrākais bija Frančesko Frīdrihs, kurš uzvarēja abos braucienos un summā apsteidza Ķibermaņa četrinieku par 0,28 sekundēm.

Ķibermanis pirmajā braucienā bija dalītā sestā vietā, taču nebija tālu no labāko trijnieka. Otrajā braucienā Ķibermaņa kvartets sasniedza otro labāko laiku, kas ļāva summā arī tikt pie sudraba. Interesanti, ka trešo vietu posmā izcīnīja kanādietis Džastins Kripss, kurš pēc pirmā brauciena dalīja sesto vietu ar Ķibermani. Kripss otrajā braucienā sasniedza trešo labāko laiku un zaudēja Ķibermanim vien 0,05 sekundes.

Kaufmaņa četrinieks pirmajā braucienā bija 17. vietā, otrajā sasniedza 15. labāko laiku un summā pakāpās uz 16. vietu. Kaufmaņa četrinieks uzvarētājiem zaudēja 1,06 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!