Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža svētdien pasaules čempionātā Altenbergā izcīnīja ceturto pozīciju, zaudējot trim Vācijas ekipāžām.

Ķibermanis ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Spriņģi un Matīsu Mikni pēc diviem braucieniem bija otrajā vietā, taču trešajā braucienā parādītais rezultāts viņus atmeta uz ceturto pozīciju, līderim zaudējot 0,20 sekundes. Pēdējā braucienā vairs neizdevās iesaistīties cīņā par godalgām, samierinoties ar ceturto pozīciju.

Pagājušajā nedēļā Ķibermanis ar Matīsu Mikni divnieku sacensībās izcīnīja bronzas medaļu, neļaujot uz pjedestāla visas vietas aizņemt vāciešiem.

Par pasaules čempionu kļuva Frančesko Frīdriha ekipāža, kas par 0,05 sekundēm apsteidza Johannesu Lohneru ar stūmējiem. Bronzas godalgu ieguva Niko Valters, kurš četros braucienos bija par 0,23 sekundēm lēnāks. Ķibermanis uzvarētājam piekāpās 0,54 sekundes.

Melbārdis un stūmēji Edgars Nemme, Intars Dambis un Edgars Pirogs sacensības noslēdza 13. pozīcijā, līderim zaudējot 2,68 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!