Foto: Viesturs Lācis, www.bobslejs.lv
Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Jāni Strengu un Matīsu Mikni sestdien Vistleras trasē Kanādā izcīnīja pasaules čempionāta sudraba medaļas.

Ķibermaņa ekipāža bija ātrākā pirmajā braucienā, bet nākamajos trīs piekāpās zeltu izcīnījušajam vācietim Frančesko Frīdriham. Latvijas kvartets laboja gan starta rekordu (4,69 sekundes), gan trases rekordu (50,05 sekundes).

Par pasaules čempioniem tika kronēti Frīdriha ekipāža ar stūmējiem Kendiju Baueru, Torstenu Margisu un Martinu Grothkopu. Ķibermanis čempioniem četru braucienu summā zaudēja 0,29 sekundes.

Bronzas medaļas izcīnīja kanādieša Džastina Kripsa četrinieku ekipāža, kas Frīdriham zaudēja 0,45 sekundes. Tālāk 0,31 sekundi aiz goda pjedestāla bija krieva Maksima Andrijanova pilotētais četrinieks, piekto vietu ieņēma šveicietis Mihaels Fogts, bet sešinieku noslēdza austrietis Benjamins Maiers.

Ķibermanis pēc pirmās dienas Frīdrihu apsteidza par 0,04 sekundēm, bet pēc trešā brauciena piekāpās par 0,10 sekundēm. Ceturtajā braucienā vācietis savu pārsvaru palielināja vēl par 0,19 sekundēm, izcīnot pasaules čempiona titulu.

Frīdrihs par pasaules čempionu četriniekos kļuvis otro reizi pēc kārtas, bet kopumā viņš planētas meistarsacīkstēs izcīnījis deviņas zelta medaļas.

Savukārt Ķibermanim šī ir pirmā pasaules čempionātu medaļa karjerā.

Otrs Latvijas pilots Ralfs Bērziņš četriniekos nestartēja.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien sesto reizi karjerā par pasaules čempionu skeletonā kļuva latvietis Martins Dukurs.

Pirms nedēļas pasaules čempionātā tika aizvadītas bobsleja divnieku sacensības, kur uzvaru guva šosezon dominējošais Frīdrihs, kamēr Ķibermanis ar stūmēju Mikni bija sestie, bet Bērziņš ar Dāvi Spriņģi bija 21.pozīcijā.

Četriniekos šosezon arī Pasaules kausu guva Frīdrihs, kamēr Ķibermanis ierindojās otrajā vietā, no astoņām sacensībām piecas reizes kāpjot uz goda pjedestāla. Tiesa, pie uzvaras tikt tā arī neizdevās, bet bija četras otrās vietas un viena trešā. Pasaules čempionātos Ķibermanim četrinieku ekipāžu sacensībās augstākā vieta līdz šim bijusi desmitā 2016. un 2017.gadā, turklāt šo pašu pozīciju viņš izcīnīja arī pērn Phjončhanas Olimpiādē.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šosezon trasē neatgriezīsies. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Iepriekšējais pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā notika 2017.gadā, bet bobslejisti pie godalgām netika, taču pie zelta skeletonā tika Martins Dukurs.

Pasaules čempionātā bobslejā un skeletonā Latvijas sportisti kopumā tikuši pie 13 medaļām - septiņi zelti, trīs sudrabi un trīs bronzas. Bobslejā četriniekos latvieši zeltu izcīnīja 2016.gadā Īglsā, kad uzvaru ar pilotu Melbārdi guva arī stūmēji Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga. Tā ir līdz šim vienīgā reize, kad Latvijas bobslejisti planētas meistarsacīkstēs izcīnījuši zeltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!