Foto: LETA
Latvijas pilota Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža sestdien Vinterbergas trasē Vācijā Pasaules kausa posmā bobslejā ierindojās 11. vietā divnieku sacensībās.

Pirmajā braucienā, startējuši ar 14.numuru, latvieši finišēja ar 12. labāko laiku, no līdera vācieša Frančesko Frīdriha vadītā boba atpaliekot par 0,75 sekundēm. Startā Ķibermanim ar stūmēju Dāvi Spriņģi tika sestais labākais laiks.

Frīdrihs trasi veica 54,89 sekundēs, par 0,05 sekundēm apsteidzot tautieti Johannesu Lohneru un par 0,31 sekundi - kanādieti Džastinu Kripsu.

Ceturtais bija vēl viens vācu pilots Kristofs Hāfers, piektais - krievs Rostislavs Gaitjukevičs un sestais - brits Breds Hols.

Otrajā braucienā Ķibermanis divas kļūdiņas pieļāva augšā, bet finiša tuvumā kļūdījās 11.virāžā, braucienā ieņemot desmito vietu un divu braucienu summā zaudējot kanādietim Kristoferam Springam.

No uzvarētāja Frīdriha latvieši atpalika 1,48 sekundes.

Frīdrihs, kurš sasniedza labāko rezultātu abos braucienos, par 0,33 sekundēm apsteidza Lohneru un par 0,85 sekundēm - Kripsu.

Ceturtais finišēja Gaitjukevičs, piektais - Hāfers un sestais - Hols.

Šoreiz Pasaules kausa posmā startēja tikai viena Latvijas ekipāža, jo paralēli Īglsas trasē Austrijā notiek Eiropas kausa posms bobslejā četriniekiem, kurā sacenšas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Ivo Danu Kleinbergu, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi.

Pirms nedēļas notika divi sacensību posmi divnieku ekipāžām Siguldā. Vispirms sestdien Ķibermanis ieņēma astoto pozīciju, kamēr otrajās sacensībās svētdien izcīnīja trešo vietu. Savukārt Cipulis, kurš startēja tikai sestdien, finišēja 11.vietā.

Sezonas sākums Ķibermanim divnieku sacensībās nebija veiksmīgs, pirmajos četros posmos netiekot labāko desmitniekā un ieņemot 12., 13., 14. un 18.vietu.

Pirms gada Vinterbergas trasē Pasaules kausa sacensībās Latvijas divnieki nestartēja, bet uzvaru Vācijas trasē izcīnīja Frīdriha ekipāža.

Iepriekšējā sezonā Ķibermanis, nestartējot divos no 12 posmiem, kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu aiz vācieša Frančesko Frīdriha un viņa tautieša Johannesa Lohnera, kā arī čeha Dominika Dvoržāka.

Jau ziņots, ka piektdien šajā pašā trasē skeletonists Martins Dukurs izcīnīja uzvaru, kļūstot par kopvērtējuma līderi, bet Tomass Dukurs finišēja piektajā vietā. Savukārt Endija Tērauda ieņēma 18.pozīciju.

Svētdien tiks aizvadītas sacensības bobslejā četriniekiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Pēc šīm sacensībām pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!