Foto: F64

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis piektdien Eiropas kausa izcīņas piektajā posmā Altenbergas trasē izcīnīja otro vietu, savukārt Uģis Žaļims ar Jāni Jansonu bija ceturtie, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Savukārt trešā Latvijas ekipāža Ralfs Bērziņš ar Kasparu Brezinski ierindojās 21. pozīcijā.

Pēc pirmā brauciena Oskars Ķibermanis kopā ar Matīsu Mikni ieņēma otro vietu, par 0,25 sekundēm atpaliekot tikai no vāciešiem Riharda Elsnera ekipāžas. Tālākajās trijās vietās vēl divi vācu piloti un viens brits, sestais bija Uģis Žaļims kopā ar Jāni Jansonu. Līdz trešajai pozīcijai Žaļima ekipāžu šķīra 0,23 sekundes. Ķibermaņa divniekam atkal bija labākais starta ieskrējiens, Žaļima ekipāžai otrais laiks šajā elementā. Savukārt Bērziņam ar Brezinski pirmajā braucienā 21.rezultās, kas atzīstami šajā sarežģītajā trasē. Tikai viena pozīcija un mūsu ekipāža būtu tikusi pie otrā brauciena.

Otrajā braucienā Ķibermanim ar Mikni atkal bija teicams starts un arī izcils rezultāts finišā. Latviešiem otrajā braucienā bija labākais laiks, bet summā tomēr uzvarēja Elsners, kura pārsvars bija nieka 0,02 sekundes. Žaļims veica teicamu otro braucienu – tajā otrs labākais rezultāts un summā latvieši pakāpās uz ceturto vietu šajā posmā, no trešās vietas, vācieša Kristofa Hāfera ekipāžas atpaliekot par 0,20 sekundēm.

"Principā jau šoreiz ir labi, tiešām labi, īpaši otrais brauciens, kad mūsējiem abiem labākie laiki. Vācieši jau vienmēr Altenbergā ir stipri. Man prieks par Ķibermani, viņš brauca ar jaunu "Eurotech" bobu un izskatās, ka iet labi," stāstīja Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis. "Varbūt, ka rīt ies vēl labāk. Uģim pirmajā braucienā bija dažas kļūdiņas un , iespējams, tur viņš pārāk daudz zaudēja, lai cīnītos par pjedestālu. Otrais brauciens jau bija ļoti labs. Jaunais Ralfs Bērziņš arī jāuzslavē, 21.vieta bija gluži vai maksimums, pavisam tuvu jau otrajam braucienam šajā sarežģītajā trasē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!