Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas bobsleja izlases pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu svētdien Insbrukā Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonas pēdējās sacensības izcīnīja piekto vietu.

Ķibermanis šajā Pasaules kausa sezonā pirmo reizi startēja četrinieku sacensībās, iepriekšējos posmus izlaižot savainojuma dēļ. Tāpēc viņš trasē devās ar 22. starta numuru, tomēr pirmajā braucienā viņš uzrādīja septīto ātrāko rezultātu, būdams 0,42 sekundes lēnāks nekā līderis.

Otrajā braucienā Ķibermanis spēja vēl nedaudz uzlabot savu pozīciju, pakāpjoties uz piekto vietu, kuru dalīja ar Rotislava Gaitukeviča ekipāžu no Krievijas. Summā Ķibermanis bija par 0,62 sekundēm lēnāks nekā uzvarētājs Frančesko Frīdrihs no Vācijas.

Savukārt Oskars Melbārdis ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Intaru Dambi un Edgaru Nemmi sacensības noslēdza 12. vietā. Jau pēc pirmā brauciena viņš bija 12. pozīcijā, bet otrajā braucienā šo rezultātu nosargāja (+1,16).

Frīdrihs sacensībās uzvarēja ar rezultātu 1:42,08 minūtes, aiz sevis atstājot austrieti Rafaelu Maieru (+0,22), kanādieti Džastinu Kripsu (+0,39).

Pasaules kausa kopvērtējumā četrinieku ekipāžām Melbārdis ierindojās astotajā vietā ar 488. punktiem, Oskars Ķibermis palika 23. vietā ar 184 punktiem, bet Ralfs Bērziņš – 25. vietā ar 68 punktiem.

Par Pasaules kausa ieguvēju kļuva Frīdrihs, kurš izcīnīja 900 punktus, Maiers ierindojās otrajā vietā ar 830 punktiem, bet Kripss bija trešais (794).

Šajā sezonā bobslejistiem atlikušas tikai svarīgākās sacensības – pasaules čempionāts Altenbergā.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!