Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa un stūmēju Laura Kaufmaņa, Arvja Vilkastes un Matīsa Mikņa ekipāža svētdien izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas posmā Laplaņas trasē.

Ķibermanis trešajā pozīcijā bija abos braucienos, taču pirmā brauciena ieskrējienā viņš savainoja kāju, kas patraucēja otrajā braucienā uzrādīt labāku starta laiku un iesaistīties cīņā par sudraba un zelta medaļām.

"Ķibermanis pirmajā braucienā savainoja kāju, tāpēc starts otrajā braucienā bija sliktāks. Labi, ka vēl tā. Bija doma jau saukt ārstu pēc pirmā brauciena, bet jāskatās, kas būs tagad," intervijā LTV pēc sacensībām teica izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Otra Latvijas ekipāža Ralfs Bērziņš ar stūmājiem Edgaru Nemmi, Dāvi Spriņģi un Edgaru Pirogu ierindojās 13.pozīcijā. Pirmajā braucienā viņam bija 13. rezultāts, bet otrajā – 12. Summā tas deva 13. vietu

Par sacensību uzvarētāju kļuva vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš Ķibermani apsteidza par 0,33 sekundēm, bet Bērziņu – par 1,4 sekundēm. Otro vietu ieguva cits vācietis Johannes Lohners (+0,21).

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu sacensību aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!