Foto: Charlie Booker

Ar labiem rezultātiem Pārksitijā (ASV) izceļas Latvijas bobsleja kvarteti. Otrajā sacensību dienā Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Jānis Strenga ieņēma 6.vietu, bet tikai divas simtdaļas aiz viņiem 7.vietā finišēja Uģis Žaļims, Matīss Miknis, Arvis Vilkaste un Intars Dambis. Uzvara šoreiz vācieša Niko Valtera pilotētajai ekipāžai, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Pirmais brauciens

Jau otro dienu Jūtas olimpiskajā parkā valda mainīgi laikapstākļi. Arī pirmā brauciena laikā bija novērojams gan stiprs sniegputenis, gan mazāka snigšana, brīžām nokrišņi mitējās. Vislabāk situāciju izmantoja Niko Valters no Vācijas, kurš ar ceturto starta numuru uzrādīja labāko laiku finišā - 48,08 sekundes, par divām simtdaļām apsteidzot savu tautieti Maksimilianu Arndtu. Trijnieku noslēdza Riko Pētera ekipāža no Šveices.

Nav ļaunuma bez labuma. Ja otrā starta grupa snigšanas laikā nebūt nav tā labākā, tad brīdī, kad snigšana bija mazinājusies, 13.starta numurs Ķibermanim bija tieši laikā, lai uzrādītu brauciena 4.labāko rezultātu. Pēc brīža startējušais Žaļims arī prata izmantot tīrākas trases priekšrocības, uzrādot pirmā brauciena ātrāko starta ieskrējiena laiku - 4,80 sekundes, ieņemot 5.vietu, divas sekundes simtdaļas aiz Ķibermaņa komandas.

Kā ierasts, īsākās trasēs rezultāti mēdz būt ļoti blīvi. Arī šī reize nebija izņēmums - 12.vietu no līdera rezultāta šķīra vien 33 simtdaļas.

Otrais brauciens

Braucienu starplaikā snigšanu nomainīja brāzmains vējš, kas mazliet patraucēja kādai ekipāžai uzrādīt labāku starta laiku, bet noteikumi visiem vienādi, tāpēc - lai būtu labs rezultāts, labi jānobrauc. Vislabāk divus braucienus veica Valters, kurš tikai par divām simtdaļām apsteidza Arndtu, bet bronza jau otro dienu pēc kārtas tika Pētera kvartetam.

Otro braucienu abas Latvijas ekipāžas veica identiski - ar labu starta ieskrējiena laiku, mazām kļūdām trases vidusdaļā, kuras liedza uzņemt lielāku ātrumu trases beigu daļā. Abām komandām 8.rezultāts otrajā braucienā - 48,34 skundes, kas Ķibermaņa kvartetam deva 6.vietu, bet Žaļima kvartetam - 7.vietu.

Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas reitingā četriniekos joprojām līderis ir Arndts, aiz viņa seko Frīdrihs un Pēters. Oskars Ķibermanis ir 11.vietā, Uģis Žaļims pakāpies uz 16.vietu, bet Oskars Melbārdis pēc trīs posmu izlaišanas noslīdējis uz 24.vietu.

Nākamnedēļ bobslejisti sacentīsies Vankūveras ziemas olimpisko spēļu trasē Vistlerā (Kanāda), kur divreiz notiks sacensības divnieku ekipāžām. Iespējams, šajās sacensībās komandā atgriezīsies Latvijas izlases līderis Oskars Melbārdis, kurš šonedēļ vēl dziedē muguras savainojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!