Pasaules kausa izcīņas posmā Sanktmoricas trasē svētdien uzvaru izcīnīja Oskara Ķibermaņa četrinieku ekipāža, bet otrajā vietā ierindojās Oskars Melbārdis ar saviem stūmējiem.

Šī Ķibermanim bija pirmā zelta medaļa Pasaules kausa izcīņas posmos, bet Melbārdim tā ir pirmā godalga šāda līmeņa sacensībās pēc muguras savainojuma izārstēšanas. Savukārt trešais Latvijas pilots Uģis Žaļims sacensības noslēdza 18. vietā.

Latvijas ekipāžām tika ielozēti pateicīgi starta numuri, un latvieši trasē devās pirmā brauciena beigu daļā. Ķibermanis ar stūmējiem Matīsu Mikni, Raivi Zīrupu un Jāni Jansonu pēc pirmā brauciena bija līderi, kamēr Melbārža ekipāža ar Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu dalīja otro pozīciju ar šveicieša Riko Petera kvartetu, līderim zaudējot nieka 0,01 sekundi. Tikmēr Žaļims ierindojās 19. pozīcijā (+0,54).

Otrajā braucienā Ķibermanis ar savu komandu uzstādīja jaunu starta rekordu – 4,94 sekundes, un trasi veica ļoti augstā līmenī, nosargājot savu līderpozīciju. Arī Melbārdis nopilotēja savu bobu veiksmīgi, savam komandas biedram zaudējot 0,13 sekundes un izcīnot sudraba medaļu.

Bronzas godalgu ieguva vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža, kas uzvarētājam piekāpās 0,30 sekundes. Savukārt Žaļims, kurš pakāpās uz 18. vietu, Ķibermanim summā zaudēja 1,39 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja šo sacensību teksta tiešraidi, kurā var aplūkot detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!