Foto: F64
Latvijas bobslejistu Oskara Ķibermaņa un Oskara Melbārža pilotētās ekipāžas sestdien izcīnīja attiecīgi piekto un sesto vietu Vācijas trasē Kēnigszē notiekošajā Pasaules kausa sestajā posmā, kaut pēc pirmā brauciena Melbārdis bija ceturtais.

Tikmēr devīto vietu trasē, kurā drīzumā norisināsies arī pasaules čempionāts, izcīnīja Latvijas trešā ekipāža ar pilotu Uģi Žaļimu.

Aizvadītajās sacensībās pēc pirmā brauciena Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu un Ķibermanis ar Matīsu Mikni bija uzreiz aiz pirmā trijnieka. Tobrīd Melbārža ekipāža trešajai pozīcijai zaudēja vien 0,03 sekundes.

Tikmēr otrajā braucienā Ķibermanis vēlreiz uzrādīja piekto rezultātu, bet Melbārža ekipāža bija vien devītā ātrākā un summā atkrita aiz tautieša.

Sacensībās uzvaru guva vācietis Johaness Lohners, kurš par 0,23 sekundēm apsteidza vācieša Frančesko Frīdriha un amerikāņa Stīvena Holkomba ekipāžas. Frīdrihs otrajā braucienā pieļāva vairākas ļoti rupjas kļūdas, bet tāpat spēja saglabāt dalītu otro pozīciju.

Uzvarētājiem Ķibermaņa ekipāža summā zaudēja 0,41 sekundi, bet Melbārža divnieks - 0,46 sekundes.

Latvijas trešā ekipāža Uģis Žaļims ar Jāni Jansonu pēc pirmā brauciena bija dalītā desmitajā vietā, bet otrajā uzrādīja astoto rezultātu un summā pacēlās uz devīto pozīciju. Viņi uzvarētājiem piekāpās par 0,61 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem tagad līderpozīcijā ar 1095 punktiem ir Frīdrihs, kuram 20 punktus zaudē Holkombs, bet trešo vietu ar 1000 punktiem ieņem sestdien ceturto vietu guvušais krievs Aleksejs Stuļnevs. Pirms šī etapa līderpozīcijā atradās Dienvidkorejas pilots Vons Jondžons. tomēr sestdien viņš palika vien 16.pozīcijā un kopvērtējumā nu ir piektais.

Frīdrihs šosezon startējis tikai piecos no sešiem etapiem, bet tajos divnieku sacensībās nav bijis zemāk par otro vietu.

Tikmēr Ķibermanis, kurš nav bijis zemāk par piekto vietu, ar četros posmos izcīnītiem 768 punktiem pacēlies uz desmito pozīciju, bet Žaļims ar 632 punktiem ir 13.pozīcijā. Savukārt Melbārdis ar 472 punktiem trijos posmos atrodams 19.vietā.

Savukārt IBSF rangā, kas nosaka starta grupas, Ķibermanis ar 1008 punktiem jau ir ceturtais, Žaļimam 844 punkti ļāvuši pakāpties uz desmito pozīciju, bet Melbārdis ar 592 punktiem atrodas 21. pozīcijā. Latvijas sportistiem bija ļoti svarīgi iekļūt starp labākajām 25 ekipāžām, jo tas ļaus pasaules čempionātā piedalīties ar trim pilotiem.

Sezonas pirmajos divos posmos Ziemeļamerikā Latvijas ekipāžas nepiedalījās, bet šogad ļoti veiksmīgi divnieku sacensībās startējis Ķibermanis, kurš vispirms izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa trešajā posmā, pirmoreiz kāpjot uz goda pjedestāla, bet divām nedēļām tika pie trešās vietas Vinterbergas etapā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts. Savukārt pirms nedēļas Sanktmoricā viņš bija piektais.

Pirms nedēļas veiksmīgi savas otrās Pasaules kausa sacensības pēc muguras operācijas aizvadīja Melbārdis, kurš divniekos bija sestais.

Savukārt četriniekos latviešiem Sanktmoricā izdevās izcīnīt dubultuzvaru - pie pirmā panākuma karjerā tika Ķibermanis, kamēr Melbārdis bija otrajā vietā.

Kēnigszē trasē četrinieku sacensības tiks aizvadītas svētdien.

Kēnisgzē trasē pēc trīs nedēļām sāksies arī pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā. Sākotnēji tas bija paredzēts Soču trasē, Krievijā, taču Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF), ņemot vērā citu valstu iebildumus, protestējot pret Krievijā iepriekšējos gados pielietoto dopinga lietošanas sistēmu, nolēma planētas meistarsacīkstes pārcelt uz Kēnigszē.

Iepriekšējā sezonā Melbārža četrinieks izcīnīja skaistu uzvaru pasaules čempionātā, gūstot lielāko panākumu Latvijas bobslejam kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt Žaļims bija trešais Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem.

Pasaules kausa izcīņā bobslejā un skeletonā šosezon paredzēti astoņi posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Kēnigszē trasē Vācijā, uz kurieni tas pārcelts no Sočiem. Pašā sezonas noslēgumā gaidāmas arī pirmās oficiālās sacensības nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!