Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni sestdien, 9. decembrī, izcīnīja astoto vietu Pasaules kausa ceturtajā posmā, kas risinājās Vācijā, Vinterbergas trasē.

Oskars Melbārdis ar stūmēju Jāni Strengu šoreiz palika desmitie, bet Uģis Žaļims ar Dāvi Spriņģi bija pozīciju zemāk.

Vinterbergas trasē pirmos braucienus iespaidoja mainīgie laika apstākļi, kas ļāva vēlāk startējušām ekipāžām izcīnīt augstāku vietu. Ķibermanis/Miknis pirmajā braucienā bija astotais, aiz viņa sekoja Žaļims/Spriņģis, bet Melbārdis/Strenga bija 11. vietā.

Otrajā braucienā abām Oskara ekipāžām bija vienāds laiks (dalīta septītā vieta braucienā). Ķibermanim tas gan neļāva pakāpties un summā vien astotais rezultāts, Melbārdis pakāpās uz desmto pozīciju, bet Žaļims ar 11. vietu braucienā noslīdēja arī uz 11. pozīciju summā.

Sensacionāli par sacensību uzvarētāju kļuva šveicietis Klemenss Brahers, kuram šī bija debija Pasaules kausā divniekos. Viņš par 0,12 sekundēm apsteidza kanādieša Krisa Springa un vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžas, kurām dalīta otrā vieta. Pirmā brauciena uzvarētājs kanādietis Niko Polonjato otrajā braucienā uzrādīja vien desmito labāko laiku un summā noslīdēja uz piekto vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!