Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas bobsleja divnieks Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis sestdien, 7. janvārī, Vācijā, Altenbergas trasē, izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa trešajā posmā, pirmo reizi karjerā divnieku sacensībās kāpjot uz goda pjedestāla.

Latvijas bobslejisti izlaida sezonas pirmos divus posmus Ziemeļamerikā, bet valsts labākajam pilotam Oskars Melbārdis vispār nebija startējis sacensībās, jo pēc muguras operācijas vēl nebija pilnībā atlabis.

Savās pirmajās sacensībās pēc atgriešanās bobslejā Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu, startējot saudzējošā režīmā, divu braucienu summā ieņēma 13. vietu. Vēl viens Latvijas divnieks Uģis Žaļims ar stūmēju Jāni Jansonsu divu braucienu summā izcīnīja devīto vietu, lai gan otrajā braucienā bija tuvu kritienam.

Toties daudz labāk startēja Ķibermanis ar Mikni, kuri gan nebija spēcīgāko starta grupā, jo nestartēja pirmajos posmos. Tas gan netraucēja "mazajam" Oskaram jau pirmajā braucienā iegūt dalītu piekto vietu, bet otrajā veikt otru labāko braucienu, kas summā deva bronzas godalgas. No otrās vietas, ko ieguva krievu pilota Aleksandra Kasjanova divnieks, Ķibermani/ Mikni šķīra tikai 0,06 sekundes.

Pārliecinoši sacensībās Altenbergas trasē uzvarēja mājinieks Frančesko Frīdrihs, kurš bija labākais abos braucienos un summā apsteidza Kasjanova divnieku par 0,64 sekundēm.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!