Foto: LETA
Trasē, kurā risināsies nākamā gada Soču olimpisko spēļu bobsleja sacensības, nekā pārāk sarežģīta nav, izteicās Latvijas jaunais pilots Oskars Ķibermanis.

Kā zināms, pirms pagājušās sezonas karjeru noslēdza Edgars Maskalāns un līdz ar to Latvijai palika viens vadošais pilots Oskars Melbārdis, bet Ķibermanis un Uģis Žaļims uzsāka cīņu par otrās ekipāžas godu.

Laika gaitā šobrīd vien 20 gadus vecais Ķibermanis rādīja arvien pārliecinošāku sniegumu, izkonkurējot Žaļimu un šo sezonu jaunākais no Oskariem jau sāks Latvijas izlases pamatsastāvā, jo arī treniņnometnē Lillehamerē bijis nedaudz labāks.

"Pirms gada tikšana tik tālu likās ne pārāk reāla. Tomēr pagaidām nekas vēl nav garantēts," Ķibermanis atgādināja, ka cīņa par kvalificēšanos Olimpiādei vēl tikai priekšā. "Liels pārbaudījums būs trīs Pasaules kausa posmi, kas notiks Ziemeļamerikā trijās man jaunās trasēs. Tomēr arī pērn gandrīz visas trases man bija jaunas."

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Melbārdis ieņēma otro vietu, Žaļims un Ķibermanis palika attiecīgi 35. un 37.pozīcijā.

Savukārt četriniekiem Melbārdis vēlreiz bija otrais, uzvarot neoficiālajā kombinācijas vērtējumā, bet Ķibermanis un Žaļims ieņēma attiecīgi 25. un 29.vietu.

Ķibermanis atzina, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo vasaru viņš arī fiziskajā ziņā kļuvis spēcīgāks. "Lillehamerē pagāja laiks, kamēr atgriezās vecās braukšanas sajūtas, redzēsim, kā būs sezonas laikā."

Pilots stāstīja, ka vasarā izjutis iekšējo cīņu par otrā pilota lomu, tomēr uzsvēra, ka viss vēl turpinās.

"Tieši tāpēc mums jācenšas Sočiem kvalificēties ar trim ekipāžām, kas gan nebūs viegli - tad labi jābrauc gan man Pasaules kausā, gan arī Uģim Eiropas kausā, tomēr cerams, ka izdosies," stāstīja pilots.

Trešdienas rītā Latvijas bobsleja komandas devās uz oficiālo treniņnedēļu Sočos, bet pēc tās sekos ceļš uz Pasaules kausa pirmajiem posmiem Ziemeļamerikā.

"Par Soču trasi neko sliktu nevaru pateikt. Tajā ir interesantas nianses, kas nav citās trasēs, tomēr - nekā pārāk sarežģīta," stāstīja Ķibermanis. "Tagad, iespējams, tā būs pat par sekundi ātrāka, nekā bija pavasarī. Redzēsim. Pagaidām galvenais ir domāt par veiksmīgu startu Ziemeļamerikas trasēs un tālākus mērķus nevaru izvirzīt."

Lai Soču olimpiskajām spēlēm kvalificētos ar divām ekipāžām, Latvijai līdz 19.janvārim pasaules rangā jābūt vismaz devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!