Foto: Viesturs Lācis

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis sestdien Šveices trasē Sanktmoricā izcīnīja sesto pozīciju. Savukārt viss goda pjedestāls pienācās Vācijas ekipāžām.

Cita Latvijas ekipāža Uģis Žaļims un Intars Dambis ierindojās 11. pozīcijā, bet Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens sacensības noslēdza 13. vietā.

Pirmajā braucienā Ķibermanis/Miknis ierindojās astotajā vietā, tomēr otrajā braucienā sasniegtais starta laiks, kas uz īsu brīdi bija rekords (5,00 sekundes), un kvalitatīvi veiktais brauciens ļāva pakāpties divas vietas uz augšū.

Žaļims/Dambis pēc pirmā brauciena bija 11. pozīcijā, bet otrajā braucienā viņam šo pozīciju izdevās saglabāt. Savukārt Melbārdis/Dreiškens pirmajā braucienā ieņēma vien 15. vietu, tomēr otrajā braucienā izdevās uzrādīt labāku rezultātu, kas summā viņus ierindoja 13. pozīcijā.

Sacensībās visu goda pjedestālu izcīnīja Vācijas bobslejisti. Pirmo vietu ieguva Niko Valtera pilotētā ekipāža, otro vietu ieguva un starta rekordu Ķibermanim atņēma Frančesko Frīdrihs, bet bronzas godalga pienācās Johannes Lohners.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!