Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas sportisti pasaules bobsleja un skeletona čempionāta laikā esot krāpušies ar slidu apstrādes metodēm, vēsta portāls "skeleton.lv".

Starptautiskā Bobsleja un Skeletona federācija (FIBT) devusi savu atzinumu par Krievijas sportistu slidu analīžu incidentu Sanktmoricas trasē notikušajā pasaules čempionātā. "Skeleton.lv" rīcībā nonākusi oficiālā FIBT vēstule par skeletonistes Marijas Orlovas slieču un skeletona laboratorijas testu rezultātiem.

Atzinums liecina, ka slidu apstrādē ne tikai izmantoti līdz šim nezināmi metāla cietināšanas paņēmieni, bet arī visnekaunīgākajā veidā viltoti FIBT oriģinālie marķējumi. Līdz ar to Krievijas sportisti izmantojuši pavisam citas slidas.

Pēc šiem pārkāpumiem Orlovai atņemti visi Pasaules kausā izcīnītie punkti, bet FIBT Izpildkomiteja tuvākajā laikā izlems par soda mēru Krievijas Bobsleja un Skeletona federācijai.

Pasaules čempionātā Orlova ierindojās 13.pozīcijā, bet Pasaules kausa kopvērtējumā viņa ierindojās 14.vietā.

Atgādinām, ka pasaules čempionātā vīriešu sacensībās par uzvarētāju kļuva krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš Martinu Dukuru apsteidza par trim sekundes simtdaļām, bet trešajā vietā ierindojās viņa tautietis Sergejs Čudinovs. Pēc sacensībām vairākas valstis iesniedza protestu pret Krievijas komandu, jo tā ar savām kamanām uz trases augšu brauca ar savu mikroautobusu, kamēr pārējie sportisti brauca ar oficiālo transportu. Tas radīja aizdomas par Krievijas komandas iespējamo krāpšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!