Foto: AFP/Scanpix
Korejas lidkompānija "Korean Air" nolēmusi līdz Pjencaņas Olimpiādei uzbūvēt bobsleja kamanas, kas atbilstu tieši korejiešu bobsejistu vajadzībām un braukšanas stilam, ziņo olimpiskais portāls "Around the Rings".

"Korean Air" būvēs divnieku un četrinieku bobsleja kamanas Korejas izlasei, kura gatavojas 2018.gada ziemas olimpiskām spēlēm, kas notiks viņu dzimtenē.

"Korean Air" ir pirmā lidkompānija, kas iesaistījusies bobsleja kamanu būvniecībā. Pāravarā šai nozarē dominē autoražotāji. Projekta vadītājs būs kompānijas priekšsēdētājs Jan-ho Čo, kurš ir arī Korejas Olimpiskās komitejas viceprezidents.

"Čo padzirdēja, ka mūsu bobsleja izlase izmanto Nīderlandē būvētas kamanas, ar kurām ir grūti braukt, jo tās nav izgatavotas pēc speciāla pasūtījuma. Tāpēc viņš nolēma aizsākt šo projektu par kamanu būvēšanu Korejā un korejiešu sportistiem," intervijā "Korean Times" izteicies lidkompānijas pārstāvis. "Bobsleja kamanas tiek būvētas no kompozītmateriāliem, kādus izmanto arī lidmašīnu būvniecībā. Lai mazinātu gaisa pretestību, nepieciešamas aerodinamiskās tehnoloģijas, kas ir svarīgas arī lidmašīnās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!