Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) un Starptautiskā kamaniņu sporta federācija (FIL) uz nenoteiktu laiku atcēlusi martā paredzēto 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologāciju, ziņots federāciju mājaslapās.

Pekinas olimpisko spēļu organizatoru komiteja ieteikusi abām federācijām šādi rīkoties, balstoties uz valsti skārušā koronavīrusa uzliesmojumu.

Trases izmēģināšana bija paredzēta no 2020. gada 9. līdz 15. martam. Federācijas nav ziņojušas, uz kuru datumu notikums varētu tikt pārcelts.

Jau ziņots, ka Jaņcinas trases homologācijā bija jāpiedalās skeletonistam Martinam Dukuram, bobsleja pilotam Oskaram Ķibermanim, kā arī kamaniņu divniekiem Jurim Šicam/Andrim Šicam un Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam.

Nākamsezon kamaniņu braucējiem Pasaules kausa posms Jaņcinas trasē ieplānots 2021. gada 20. un 21.februārī, bet Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) pirmsolimpiskās sezonas kalendāru vēl nav izziņojusi.

Koronavīruss jau ietekmējis vairāku sporta notikumu norisi Ķīnā. Pēdējo dienu laikā koronavīrusa dēļ no Ķīnas pārceltas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības futbolā, basketbolā un boksā, kā arī šajā valstī ieplānotās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles. Rīgas "Dinamo" februāra beigās bija paredzēta viesošanās pie Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienības, taču šī spēle pārcelta uz Novosibirsku.

Ķīnā mirušo skaits jaunā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 213 cilvēkiem, savukārt apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir palielinājies līdz 9692

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!