Foto: LETA
Krievijas bobslejisti nevarēs piedalīties Pasaules kausa izcīņas sezonas pirmajās sacensībās Siguldā, jo vairākiem komandas pārstāvjiem konstatēta saslimšana ar Covid-19, vēsta portāls "sportacentrs.com".

Kā portālam apstiprināja higiēnas protokola uzraudze Mairita Bumbure, tad visa Krievijas delegācija atrodas 14 dienu karantīnā. Viņa norādīja, ka krievi neesot ievērojuši preventīvās procedūras, lai izvairītos no saslimšanas.

Krievijas bobslejisti nevarēs piedalīties sezonas pirmajos divos posmos, kas risinās Siguldā. Savukārt Krievijas skeletonisti esot dzīvojuši atsevišķi un sacensībās varēs startēt.

Pa vienam sportistam saslimuši arī no Austrijas un Šveices. Apzinātas arī kontaktpersonas, kuras nevarēs startēt sacensībās, "sportacentrs.com" norādīja Bumbure.

Komandu sapulcē pirmdien nolēma posmu rīkot un vēl nedomāt par iespējamo sacensību atcelšanu.
Bobsleja un skeletona sacensības Siguldā risināsies divas nedēļas nogales pēc kārtas. Piektdienās pasaules kausa izcīņās notiks skeletona sacensības. 20.novembrī pirmais brauciens sievietēm pulksten 10.00, vīriešiem pirmais starts pulksten 15.00 Sestdien 21.novembrī pulksten 9.00 bobslejs sievietēm, pulksten 13.45 – bobslejs vīriešu divniekiem. Svētdien 22.novembrī no pulksten 14.30 vēl viens posms bobslejā vīriešiem. Analogi sacensību sākuma laiki arī nākamajā nedēļas nogalē, no 27. - 29.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!