Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas skeletona izlase un tās līderis Aleksandrs Tretjakovs olimpiskajā sezonā jūtas pilnībā gatavi cīņai ar latvieti un pēdējo gadu pasaules vadošo šī sporta veida pārstāvi Martinu Dukuru, izcēlis Krievijas izlases treneris Villijs Šnaiders.

Jaunā Pasaules kausa sezona pagājušajā nedēļā startēja Kalgari trasē Kanādā, kur uzvaru izcīnīja M.Dukurs, Tretjakovs sekoja otrajā vietā, bet vecākais no brāļiem Dukuriem Tomass bija ceturtais.

"Kopumā jauno sezonu esam sākuši veiksmīgi. Tomēr šajos Ziemeļamerikas posmos vairākiem mūsu komandas sportistiem par sevi likusi manīt vecā problēma - viņiem ir sarežģītāk sacensties tieši posmos ārpus Eiropas. Ziemeļamerikas trases viņiem tomēr ir mazāk zināmas. Taču arī šajā ziņā esam spēruši soli uz priekšu," aģentūrai "R-Sport" izteicies Šnaiders.

Arī nākamie divi skeletona Pasaules kausa posmi norisināsies Ziemeļamerikā - ASV trasēs Pārksitijā un Leikplesidā.

"Tretjakovs ir uzlabojis savu sniegumu startā, bet robežas progresam droši vien nezina arī viņš pats. Tas mani priecē. Esmu lepns, ka mūsu komandā ir šāds sportists," izcēlis treneris. "Ja nebūtu viņa cīņas ar M.Dukuru, skeletona sacensības būtu garlaicīgas. Mani priecē, ka šāda cīņa pastāv. Tā ir interesanta līdzjutējiem un sabiedrībai. Esam šai cīņai pilnībā gatavi."

Intervijā akcentēts, ka pēc Tretjakova uzvaras pērnās sezonas pasaules čempionātā Latvijas medijos izceltas krievu komandas milzīgās finansiālās iespējas. Latvijas mediji esot devuši mājienu, ka Krievijas komandas tehnika līdz galam neatbilst reglamentam.

"Tās ir izteiktas politiskās spēlītes. Tām ar sportu nav nekāda sakara," domu gājienu komentējis Šnaiders. "Tās ir netīras lietas un intrigas."

Pirms gadu mijas Krievijas komanda Soču trasē aizvadīs pāris dienu treniņnometni. Pēc tam ar Jauno gadu skeletonisti atgriezīsies Eiropā, bet pēc četrām sacensībām būs pienākušas Soču olimpiskās spēles.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm norisināsies līdz nākamā gada 19.janvārim, un Olimpiādē piedalīsies 30 skeletonisti vīrieši un 20 sievietes. Sportistu atlase notiks pēc pasaules ranga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!