Foto: AFP/Scanpix

Krievijas labākais bobsleja pilots Aleksandrs Zubkovs, kurš sestdien Pasaules kausa pēdējā posmā savās mājās Soču trasē nespēja iekļūt labāko trijniekā, neveiksmē vainoja Latvijas speciālistus, kuri bija atbraukuši palīdzēt sagatavot trasi.

Atgādinām, ka pirms Pasaules kausa pēdējā posma bobslejā un skeletonā daudzi ārvalstu sportisti asi kritizēja Soču trases ledus kvalitāti. Lai glābtu situāciju un "nenorautu" sacensības, uz Soču trasi palīdzībā devās Siguldas trases darbinieki un arī daži citu valstu tehniskie darbinieki. Pateicoties papildspēkiem, Soču trases ledus kvalitāti izdevās uzlabot un sportisti augsti novērtēja uzlabojumus.

Tomēr ļoti neapmierināts ar notikušajām izmaiņām bija Zubkovs.

"Rīkotājiem ir jāsaprot, ka mēs esam mājinieki, mēs esam mājās, un tāpēc mums tagad jādomā, kā tālāk gatavoties Soču Olimpiādei," krievu medijiem pēc sacensībām teica Zubkovs. "Pēc trases palaišanas uzaicināja latviešu strādniekus, mūsu konkurentu pārstāvju, un nodeva visas shēmas, kuras mēs bijām izstrādājuši. Iznāk, ka tiešie konkurenti izdarīju visu par labu savējiem. Tas ir šausmīgi."

"Jebkurā olimpiskajā objektā darbus ir jāvada tai valstij, kur notiek sacensības. No drošības viedokļa, trase atbilst visām prasībām. Gribētos, lai trase ir nedaudz ātrāka un grūtāka. Savādāk tagad sanāk, ka pilotu meistarībai ir sekundāra nozīme," piebilda krievu sportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!