Foto: RIA Novosti/Scanpix
Vietējo sportistu galvenie konkurenti par uzvaru Soču olimpisko spēļu vīriešu skeletona sacensībās būs latvieši, vācieši un kanādieši, uzskata spēcīgākais Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs.

Kā zināms, latvietis Martins Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists, kurš kļuvis par četrkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, divkārtēju pasaules un četrkārtēju Eiropas čempionu, kā arī Vankūveras Olimpiādes sudraba medaļnieku.

"Galvenais konkurents Olimpiādē būs latvietis Martins Dukurs," intervijā aģentūrai "R-Sport" Tretjakovs izticis bez pārsteidzošiem secinājumiem. "Vienmēr labi sagatavojies ir arī viņa brālis Tomass."

"Tāpat jau tradicionāli bīstami pretinieki būs Vācijas un Kanādas sportisti. Viņi parasti sezonas galvenajās sacensībās ir labā formā," stāstīja krievs.

Tretjakovs uzsvēra, ka uzvara pār M.Dukuru šī gada pasaules čempionātā viņam bijusi "ļoti svarīga psiholoģiskajā plānā".

"Kaut neuzstādu uzdevumu pārspēt kādu konkrētu pretinieku, man gribējās uzvarēt pasaules čempionātā," stāstīja 28 gadus vecais pasaules čempions. "Martins ir pasaules spēcīgākais skeletonists un visās sacensībās tiek uzskatīts par favorītu. Tāpēc uzvara pār viņu man, protams, deva papildu spēku un pārliecību par sevi."

Pagājušajā sezonā M.Dukurs uzvarēja astoņos no deviņiem Pasaules kausa posmiem. Viņš ir pirmais sportists, kurš sezonas gaitā spējis uzvarēt astoņos posmos. Savukārt T.Dukurs uz goda pjedestāla kāpa četras reizes.

Tikmēr šī gada pasaules čempionātā M.Dukurs kļuva par pasaules vicečempionu, nespējot kā pirmais sportists vēsturē izcīnīt trešo titulu pēc kārtas. T.Dukuram tikmēr astotā vieta.

Tāpat M.Dukurs ceturto reizi pēc kārtas izcīnīja Eiropas čempiona titulu, bet viņa brālis Tomass ieguva trešo vietu.

2012.gadā M.Dukurs uzvarēja deviņās no 11 sacensībām (Pasaules kausa posmiem un pasaules čempionāta), kurās piedalījās. Tas ir vien nedaudz mazāk iespaidīgi kā 2011.gadā, kad viņš bija labākais pilnīgi visās sacensībās.

Kopumā kopš 2011./2012.gada sākuma M.Dukurs triumfējis 21 no 24 Pasaules kausa un pasaules čempionāta gaitā notikušajām sacīkstēm.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Savukārt M.Dukurs tagad ir vienīgais, kurš uzvarējis četrus gadus pēc kārtas.

Soču olimpiskās spēles nākamgad notiks no 7. līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!