Foto: F64

Par Eiropas čempioniem divniekos Latvijas izlases prombūtnē sestdien Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Vinterbergas trasē Vācijā kļuva mājinieki Frančesko Frīdrihs un Torstens Margiss.

Frīdrihs un Torstens Margiss 17 duetu konkurencē par 0,67 sekundēm apsteidza tautiešus – Johannesu Lohneru un Eriku Franki – , bet par 0,85 sekundēm – austriešu duetu Benjamins Maiers/Markuss Zammers.

Ceturtais finišēja Šveices duets Mihaels Fogts/Sandro Mihels, piektie – Džastins Kripss un Kems Stounss no Kanādas, kuri piedalījās vien Pasaules kausa vērtējumā, sestie – Rostislavs Gaitjukevičs un Iļja Malihs no Krievijas, un Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā sesto vietu izcīnīja briti - Breds Hols un Niks Glīsons.

Pirmajā braucienā ātrākie bija Frīdrihs/Margiss, kuri par 0,34 sekundēm apsteidza Lohneru un Franki un par 0,37 sekundēm - Maiera pilotēto divnieku.

Rangu secība labāko trijniekā nemainījās arī otrajā braucienā, vien Fogtam no septītās vietas spējot pacelties uz ceturto.

Jau ziņots, ka Latvijas bobsleja izlase "dažu inficēšanās gadījumu ar Covid-19" dēļ uz PK izcīņas posmu Vinterbergā nedevās.

Komanda plāno atgriezties sacensību apritē šī gada trešajā PK posmā – Kēnigszē trasē Vācijā, kur sacensības notiks 23. un 24. janvārī.

Latvija un Vācija ir bijušas vienīgās valstis šīs sezonas Pasaules kausa posmos, kuras startē ar trim ekipāžām.

Šajā posmā pirmoreiz sezonā piedalījās arī ASV un Kanādas ekipāžas.

2019. /2020. gada sezonā Oskara Ķibermaņa pilotētais divnieks izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien Frīdriham, bet Bērziņš ar startu sešos posmos no astoņiem ierindojās 14. pozīcijā. 30. vietā ar vienu startu Siguldā bija Melbārdis, kurš lielāko daļu sezonas izlaida rehabilitācijas dēļ pēc savainojuma ārstēšanas.

Kopš 2006. gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus – skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīja divas sacensības divniekiem.

Pēc etapa Vinterbergā, kur pirmoreiz plānotas arī sacensības četriniekiem. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums būs Insbrukā, kas kalendārā aizvietojusi 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu trasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!