Foto: F64
Latvija pasaules čempionātā Vācijas trasē Altenbergā drīkstēs startēt ar trim bobsleja divnieku ekipāžām, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā notika Pasaules kausa izcīņas pēdējais posms, pēc kura arī kļuva zināmas kvotas pasaules čempionātam. Latvija tajā varēs startēt ar trīs divnieku ekipāžām un divām četrinieku bobsleja ekipāžām, bet skeletonā pārliecinoši kvalificējās brāļi Martins un Tomass Dukuri. Pasaules čempionātā bobsleja divniekus pārstāvēs Oskara Ķibermaņa, Ralfa Bērziņa un arī Oskara Melbārža komandas.

Pēc lieliskā starta Siguldā gan Bērziņš, gan Melbārdis divniekos nodrošināja vietu divdesmitniekā Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas reitingā. Līdz ar to tikai Latvija un Vācija kvalificējās čempionātam ar trīs komandām, bet Vācijai vēl ir izcīnīta ceturtā kvota, kura pienākas junioru čempionam Rihardam Elsneram. Savukārt četrinieku sacensībās trīs komandas būs Vācijai un Kanādai, bet Krievijai - četras.

Kā informē LBSF, visas trīs Latvijas komandas jau ieradušās Vācijā un uzsākušas gatavošanos sacensībām.

Šajā nedēļas nogalē Altenbergā notiks bobsleja sacensības divnieku ekipāžām - gan vīriešiem, gan sievietēm. Vīru divnieki sacentīsies sestdien un svētdien. Savukārt vēl pēc nedēļas pasaules čempionāts noslēgsies ar skeletona un bobsleja četrinieku sacensībām. Pasaules čempionātā sacensībās tiek veiktie četri braucieni divās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!