Foto: F64

Latvijas bobsleja pilots Dāvis Kaufmanis ar stūmēju Lauri Kaufmani piektdien Lillehammerē notiekošajās Eiropas kausa sacensībās bobslejā divniekiem ierindojās devītajā vietā, bet pilota Emīla Cipuļa un stūmēja Arņa Bebriša ekipāža finišēja par vietu zemāk.

Divu braucienu summā ātrākā bija Vācijas pilota Riharda Elsnera ekipāža, kurai Kaufmaņa divnieks piekāpās 0,9 sekundes, bet Cipuļa ekipāža bija par 99 sekundes simtdaļām lēnāka.

Otro vietu izcīnīja Šveices pilota Mihaela Konena ekipāža, piekāpjoties uzvarētājiem 0,25 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Šveices divnieks ar pilotu Sedriku Folladoru, pirmajai vietai zaudējot 0,47 sekundes.

Abos braucienos ātrāko startu uzrādīja Konena divnieks. Kaufmanim abos braucienos bija trešais labākais starts. Cipuļa divniekam pirmajā braucienā arī bija trešais ātrākais starts, bet otrajā braucienā – piektais.

Savukārt ceturtdien pilots Cipulis ar stūmēju Ivo Danu Kleinbergu izcīnīja ceturto vietu, bet pilots Kaufmanis un stūmējs Edgars Nemme ierindojās sestajā vietā.

Sestdien šajā pašā trasē paredzēti starti skeletonistiem un bobsleja četriniekiem.

Eiropas kauss bobslejā ir otrā līmeņa sacensības aiz Pasaules kausa, bet skeletonā tās ir trešā ranga sacensības aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!